Landgoed De Horte

Een veelzijdig landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl.

Lucas Kroes
Gebied
Toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens Bosrijk gelegen Honden aangelijnd toegestaan Voldoende parkeerplaatsen Route bewegwijzerd

Voel de gemoedelijke sfeer van landgoed De Horte, thuisbasis van Landschap Overijssel. Een veelzijdig landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl.

De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. Het vriendelijke landhuis wordt vergezeld door een tuinderswoning, boerderij 'De Horteboer' en de vroegere biljartkamer 'het Witte huis'. Ga eens rustig zitten in de oude Franse tuin en adem de rust van het verleden in. Met de symmetrie in hagen, boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom Sequoiadendron is het er goed toeven. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden.

Voor de kids is aan de start van de wandelroutes een stukje speelpad. Na het beklimmen van de uitkijktoren aan de achterzijde van het landgoed kun je over de weilanden en Emmertochtsloot kijken. En vergeet niet tijdens je wandeltocht niet om pauze nemen op het bankje dat boven het water zweeft!

't Witte Huis

Op onze thuisbasis Landgoed De Horte bevindt zich het prachtige Witte Huis. Samen met By Mölle is recentelijk ‘t Witte Huis omgetoverd tot heerlijke buitenplek. Een cultuurhistorisch pareltje uit begin 1900 dat destijds diende als biljarthuisje voor de heer des huizes van het landgoed. Met uitsluitend duurzame, natuurlijke materialen. Eigentijds en comfortabel met de authentieke sfeer van begin vorige eeuw. ‘t Witte Huis is het hele jaar door te boeken als sfeervol verblijf om te logeren, vergaderen of te tafelen.

Meer info over 't Witte Huis

Natuurwerkgroep De Horte

Wil je vrijwilligerswerk doen op landgoed De Horte? We kunnen je hulp goed gebruiken. Wekelijks worden op donderdag de handen uit de mouwen gestoken. De vrijwilligersgroep die hier actief is bestaat uit mensen uit de buurt en deelnemers van het dagactiviteitencentrum van het RIBW-Zwolle. Samen vormen zij een actieve groep. Er wordt gewerkt aan hakhout, het hooien van graslanden, boomgaarden en knotbomen worden gesnoeid en paden worden opgeknapt.

Meer informatie over Natuurwerkgroep De Horte

Toe aan pauze? Neem plaats op dit bankje en bungel met je voeten boven het water! foto: Bert-René Brinkman

Vooraanzicht Huis De Horte, foto: Ruud Ploeg

De tuin de Horte in 17e eeuwse Franse stijl

De ijsvogel een vaak geziene soort op het landgoed, foto: Jan Hullen

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?