IJsseldelta

Sekdoorn

Sekdoorn
Sekdoorn  Foto Mark Zekhuis
52.48864821076146, 6.14414794573109

Verbaas je over de rust, zo vlak onder de rook van Zwolle, vlakbij de Soestwetering. Hier geniet je van een natte polder met drassig hooiland.

Sekdoorn is een polder die ruimte biedt aan water en waar natuur zich verder kan ontwikkelen. Misschien vind je er wel een wuivende kievitsbloem, dat zou zomaar kunnen. Hou je van vogels spotten? Vanuit de vogeluitkijkpost heb je een mooi zicht op de vele vogels in de polder en op de plas. Smienten, krakeenden, scholeksters en grutto’s, bekijk ze vanachter het vogelscherm. Kijk eens goed door je verrekijker naar de krakeendjes die hun eigen naam noemen. Ze zijn prachtig gemarmerd. Het mannetje herken je aan zijn zwarte kont. Al wel eens een oeverzwaluwenwand gezien? Vanaf half april kwetteren de oeverzwaluwen in Sekdoorn. Kom en ontdek Sekdoorn.

“Het bezoeken waard voor vogelliefhebbers, ontdek bijvoorbeeld de zwaluwwand!”
Jeroen Buunen, terreinbeheerder Sekdoorn
Sekdoorn
Sekdoorn  Foto Mark Zekhuis
Oeverzwaluwwand, Sekdoorn
Oeverzwaluwwand  Foto Kristian van Oene
Vogeluitkijkpost in Sekdoorn
Vogeluitkijkpost in Sekdoorn  Foto Willem Heijdeman

Kijk eens goed door je verrekijker naar de krakeendjes die hun eigen naam noemen. Ze zijn prachtig gemarmerd. Het mannetje herken je aan zijn zwarte kont. Al wel eens een oeverzwaluwenwand gezien? Vanaf half april kwetteren de oeverzwaluwen in Sekdoorn. Kom en ontdek Sekdoorn.

Kievitsbloem

Help mee Sekdoorn te beschermen

Ik word donateur

Ontdek Sekdoorn

Ervaar de weidsheid van de drassige polder, geniet van de kleurrijke bloemen in het drassige hooiland. Vanaf de vogeluitkijkpost is het prachtig vogels spotten. Bezoek Sekdoorn en neem je verrekijker mee.

Eropuit