't Holthuis

Hoe klein 't Holthuis ook is, alles is er. Een beek, essen, graslandjes, houtwallen en bossen. Een plezierig harmonieus geheel..

Foto Ruud Ploeg
Gebied

Voel je thuis op harmonieus landgoed

Hoe klein ’t Holthuis ook is, alles is er. Een beek, essen, graslandjes, houtwallen en bossen. Een plezierig harmonieus geheel. Ontdek dat paden, essen, bossen hier allemaal slingeren. Niets heeft rechte lijn. Alles is gevoegd naar de patronen die de natuur in duizenden jaren heeft gevormd. Laat je verrassen door elke nieuwe bocht. Die levert steeds een verwonderlijk doorkijkje op. Kom in het vroege voorjaar genieten van de vrolijke voorjaarsbloeiers, bijvoorbeeld van vrolijke bosanemoontjes en bosviooltjes. Op ’t Holthuis bloeien ze kleurrijk en uitbundig.

Het schuurtje

In 2015 is een oud schuurtje opgeknapt door vrijwilligers. Het is een schuurtje dat kenmerkend is voor deze omgeving en het ziet er weer prachtig uit. Nieuwsgierig? Kom maar eens kijken!

Highlights

  • Laat je leiden over de slingerpaden door ’t Holthuis en geniet van de verrassende doorkijkjes.
  • Sta eens stil bij het kabbelende water van de Deurningerbeek, ook wel Jufferbeek genoemd.
  • Wordt blij van al die vrolijke voorjaarsbloeiers en ontdek de vele soorten en kleuren.
  • Ontdek het planten- en dierenleven op ’t Holthuis. Het wemelt er van verrassend veel soorten.

Paddenstoelen, foto: Clifton Buitink

Beekje door het bos, foto: Ruud Ploeg

Raam in het schuurtje, foto: Marco Gerritsen

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?