De Zandstuve

Beleef levendig bos dat ooit stuifzand was

Wandelpad door de Zandstuve, Nico Kloek
Gebied

Beleef levendig bos dat ooit stuifzand was

Hou je van wandelen? In De Zandstuve ben je welkom. Geniet onderweg van het steeds natuurlijker wordende bos. Tijdens een bezoek zie je een relatief jong natuurgebied dat in de tijd is omgevormd van stuifzand tot productiebos en van productiebos tot een natuurlijker bos. Je vindt er van alles, heide, bos met allerlei soorten bomen en een rijk dieren- en plantenleven.

nieuws

Nieuw kabouterpad van ca. 1 kilometer

Op de parkeerplaats aan de Hammerweg 75 in Vroomshoop vind je de ingang van een gloednieuw kabouterbos. Op 25 september 2021 werd het Kabouterpad Zandstuvebos officieel geopend. Een bos met meer dan 200 kabouters in alle soorten, maten en kleuren, maar ook andere wezens. Kinderen kunnen hier een route lopen van circa 1 kilometer. Een leuk uitje voor het hele gezin! Ontdek samen met je (klein)kinderen of je alle kabouters kunt vinden en ontdek welke dieren hier wonen!

Meer informatie

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?