Groene Twinkeling 2020

De Groene Twinkeling wordt jaarlijks uitgereikt aan de ondernemer in Overijssel die bedrijfsvoering en biodiversiteit het beste weet te verbinden door aandacht voor biodiversiteit te stimuleren, kennis te delen en succesvolle resultaten te boeken ter verbetering van biodiversiteit in de directe omgeving.

heideblauwtje, Mark Zekhuis

De inschrijving is geopend: doe mee en maak kans op 1000 euro!

De Groene Twinkeling staat voor een economische en ecologisch vitale toekomst en stimuleert bedrijven zich in te zetten voor biodiversiteit in hun omgeving. Het bedrijf uit Overijssel met de grootste inzet voor biodiversiteit maakt kans op de Groene Twinkeling, de groenste prijs voor ondernemend Overijssel. Bovendien maak je kans op een cheque ter waarde van 1000 euro om te besteden aan promotie en ontwikkeling van biodiversiteit en ondernemen. Want hoe rijker de biodiversiteit, hoe groter de kans op een gezonde leefomgeving, economische ontwikkeling en aanpassing aan nieuwe uitdagingen zoals klimaatverandering.

Bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen op het gebied van biodiversiteit kunnen zich de hele maand november inschrijven. Een ander bedrijf aanmelden mag ook!

fotoimpressie Groene Twinkeling 2019
Kraanvogel fotograaf Mark Zekhuis

Bekijk hier de bedrijfsfilmpjes van de 3 genomineerden 2019

De finalisten van de Verkiezing Groene Twinkeling 2019 zijn bekend. Zestien ondernemers uit Overijssel stuurden een voordracht in.

Bekijk hier wie de nominees zijn

Groene Twinkeling in de media

Bekijk hier een greep uit hoe de Groene Twinkeling de afgelopen jaren in de media is verschenen.

Bekijk het item hier
Winnaar Groene twinkeling 2019

Lees en bekijk meer van voorgaande winnaars

Bakker Johan Slatman uit Hardenberg, groentekweker Eef Stel uit Dalfsen en boer Pelleboer uit Mastenbroek zijn door de vakjury van de Groene Twinkeling genomineerd voor de biodiversiteitsprijs 2018. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Groene Twinkeling op 17 januari is de bijhorende award uitgereikt aan bakkerij Slatman. Het familiebedrijf uit Ane wint de Groene Twinkeling omdat zij aandacht voor biodiversiteit weet te stimuleren, kennis deelt en succesvolle resultaten boekt ter verbetering van biodiversiteit.

Lees meer

Bedrijven en biodiversiteit

Stijgende vervuiling door uitstoot van belastende stoffen, verzuring, vermesting, verdwijnen van landschapselementen, versnippering van natuurgebieden, overexploitatie van grondstoffen en de introductie van exoten leggen een grote druk op onze leefomgeving en klimaat.

lees meer