Help mee

Nalatenschap

oehoe, Jacob van der Weele

Geef groen aan volgende generaties

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Al 90 jaar beschermen, ontwikkelen en beheren wij de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dat doen we samen met duizenden donateurs, vrijwilligers en grondeigenaren en met hulp van bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en provincie Overijssel. Maar de uitdagingen blijven groot en nemen zelfs toe. Elke bijdrage is meer dan welkom.

Overweegt u vermogen na te laten aan Landschap Overijssel? Daarvoor bestaan verschillende mogelijkheden:

  • U kunt Landschap Overijssel in uw testament laten opnemen als erfgenaam. Dankzij de vrijstelling van erfbelasting kan Landschap Overijssel dan het volledige bedrag voor het landschap inzetten;
  • Of u neemt in uw testament op dat Landschap Overijssel een legaat krijg, bijvoorbeeld in de vorm van een geldbedrag, een stuk grond, een huis, een effectenportefeuille of waardevolle voorwerpen;
  • Landschap Overijssel kan ook als executeur optreden, zodat uw nalatenschap precies volgens uw wensen wordt afgehandeld;
  • Ook andere vormen van nalatenschapsplanning, ook wel Estateplanning genoemd, zijn mogelijk. In alle gevallen zorgen wij ervoor dat uw bijdrage zo goed en efficiënt mogelijk wordt ingezet, met rust voor uw nabestaanden.
16_MarieJosevG_4340

In gesprek?

Heeft u vragen over schenken en nalaten? Of wilt u ons eerst beter leren kennen? Wij willen u graag persoonlijk ontmoeten en nodigen u uit voor een vrijblijvend gesprek. Bijvoorbeeld op Landgoed De Horte in Dalfsen, tijdens een wandeling in één van onze natuurgebieden, telefonisch of bij u thuis. Ik zie uit naar uw reactie. Dit kan telefonisch op 06 – 20 38 25 35, of mail via onderstaande link.

cbf-content

Zorgvuldigheid staat voorop

Landschap Overijssel heeft een CBF-erkenning. Het CBF, Centraal Bureau Fondsenwerving, houdt toezicht op erkende goede doelen. In Nederland zijn er ruim 40.000 stichtingen met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling), maar daarvan hebben slechts 646 het CBF-keurmerk. Landschap Overijssel is één van deze erkende stichtingen. Het CBF toetst of goede doelen aan strenge kwaliteitseisen voldoen waardoor u verzekerd bent dat uw donatie bijdraagt aan een betere wereld. Dankzij de ANBI-status hoeft Landschap Overijssel geen erfbelasting te betalen. Landschap Overijssel leeft de code nalatenschappen na. Verder willen wij u aanraden om de diverse mogelijkheden te overleggen met een notaris. De notaris kent de laatste stand van de wettelijke regels en kan u adviseren over uw specifieke situatie.

Steenanjer

Schenken bij leven?

Wilt u nog tijdens uw leven planmatig en fiscaal vriendelijk een deel van uw vermogen overdragen aan Landschap Overijssel? Denk dan eens aan periodiek schenken, een Fonds op Naam bij leven of Estate Planning. Wij adviseren u graag.

Dikke Steen Lemelerberg

Een verrassende nalatenschap

In de voorlaatste ijstijd, ruim 150.000 jaar geleden, kwamen metersdikke gletsjers vanuit Scandinavië onze kant op en duwden de bodem op tot hoge stuwwallen. De 'Dikke Steen' op de Lemelerberg stamt uit die tijd. De familie heeft de steen nooit aan ons willen verkopen. Na het overlijden werd duidelijk waarom: de grond met daarop de bijzondere Dikke Steen werd vanuit de nalatenschap aan ons geschonken.

Steun het Natuurfonds!

Maak Overijssel groener en gezonder. Al vanaf €7,50 bescherm jij één vierkante meter natuur.

Help mee!