Help mee!

Nationale Postcodeloterij

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Samen maken we het verschil  

Landschap Overijssel is ontzettend blij met de jaarlijkse steun van de Postcode Loterij. Dankzij de Postcode Loterij zetten we ons in de wilde bijen in Overijssel, planten we bomen aan, knappen we erfgoed op en kunnen we het groen vrijwilligerswerk blijven ondersteunen.

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.   Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Landschap Overijssel en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

NPL_logo_2022_RGB
Wilde bij
Wilde bij, asbij, andrena cineraria  Foto Mark Zekhuis
natuurwerkdag Reestdal, Nico Kloek
Uitdelen bomen
Foto Groene Loper Enschede