- In Memoriam -

Ruim 10 jaar was Willy actief als vrijwillig-coördinator in bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest. In augustus 2022 werd ze ziek en tot grote spijt van haarzelf moest ze haar vrijwilligerswerk neerleggen. Sneller dan verwacht verslechterde haar gezondheid. Op dinsdag 16 mei is ze overleden. Op 23 mei hebben we afscheid van haar genomen in de Reestkerk in Balkbrug. Willy is 76 jaar geworden.

10 jaar actief als vrijwillig-coördinator

Als vrijwillig-coördinator hield Willy zich bezig met het maken van planningen voor de vrijwillige gastheren/gastvrouwen, het bevoorraden van het bezoekerscentrum, de kas en het notuleren van vergaderingen. Daarnaast was zij het aanspreekpunt voor velen die gebruik wilden maken van locatie De Wheem. Bij het binnenkomen van een aanvraag bekeek ze eerst haar eigen agenda voordat ze de vraag doorzette naar de vrijwilligersgroep. Erg typerend voor wie Willy was als mens en vrijwilliger. De door haar gebakken 'Reestdalkoek' is inmiddels een begrip geworden in het Reestdal.

Koninklijke onderscheiding

Naast haar inzet voor Landschap Overijssel was Willy ook actief als vrijwilliger bij tien andere organisaties. Afgelopen maart werd ze hiervoor geridderd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook wij hebben haar diezelfde maand bedankt voor haar inzet voor Landschap Overijssel. Samen met een deel van de vrijwilligersgroep, hebben we in haar aanwezigheid een appelboom gepland achter Bezoekerscentrum De Wheem.

We zullen Willy missen en wensen de familie en haar naasten veel sterkte toe de komende tijd.