Twente

Landgoed Stroink

Landgoed Stroink
Landgoed Stroink  Foto Ruud Scholten
52°11'09.7"N 6°53'19.0"E 52.186028, 6.888611

Landgoed Stroink Landgoed Stroink is een parkachtig natuurgebied dichtbij de stad, met fraaie bossen, weiden, lanen en poelen.

Oorspronkelijke was het landgoed 70 hectare groot. Een groot deel daarvan is tegenwoordig bebouwd, de overige 27 hectare is sinds 2013 in beheer van Landschap Overijssel (erfpacht gemeente Enschede). Landgoed 't Stroink wordt doorsneden door de Broekheurnerbeek. In het bos vind je een deel van de oude beekloop terug. Dat zie je aan bomen zoals de iep, es en els en ook aan planten als verschillende soorten varens, wederik en moerasspirea. Je ontdekt de natte delen van 't Stroink via het vlonderpad.

“Een prachtig natuurgebied vlakbij de stad!”
Alexander van der Elst, terreinbeheerder Landgoed Stroink

Verdroging

Helaas zijn de graslanden en bossen op veel plekken verdroogd. Het beheer is gericht op het in stand houden van kleinschalige graslanden, voornamelijk via begrazing. Op andere delen vervangen we dode beuken door lindes. Ook houden we hulst in toom zodat andere planten zoals kruiden kunnen overleven.

Landgoed Stroink
Landgoed Stroink  Foto Nico Kloek
Landgoed Stroink

Help mee Landgoed Stroink te beschermen

Doneer

Ontdek Landgoed Stroink

Verbaas je over natuur zo dicht bij de stad en vind je rust aan de rand van de beek. Houd je voeten droog en bewandel het vlonderpad, luister naar het voorjaarsconcert van vogels. Via het vlonderpad ontdek je tevens de natte delen van 't Stroink. Het is een ideale plek voor vogelliefhebbers. Hoor of zie je een vogel? Dat kan zomaar een tjiftjaf, geelgors, gele kwikstaart of boomleeuwerik zijn.

Eropuit

Steun het Natuurfonds!

Maak Overijssel groener en gezonder. Al vanaf €7,50 bescherm jij één vierkante meter natuur.

Help mee!