Takkenscharen biedt kinderen handelingsperspectief!

Landschap Overijssel is ontzettend dankbaar voor de donatie van Ars Donandie Slijperfonds

Verbind kinderen bij het landschap
Het is belangrijk om kinderen al vroeg te betrekken bij het landschap, zodat ze de waarde ervan leren kennen. Ze maken daarnaast herinneringen, die zij later ooit met hun eigen kinderen kunnen delen. Wanneer zij op hun oude ‘werkplek’ zijn, kunnen ze vertellen dat zij daar zelf ooit gewerkt hebben.

Bied kinderen een handelingsperspectief
Vanuit Landschap Overijssel was de wens om samen met kinderen veilig in het landschap te kunnen werken. En wat is veiliger voor kinderen dan een takkenschaar? Om hem te kunnen gebruiken heb je altijd twee handen nodig, dus geen vingers die er tussen dreigen te komen.

Takkenscharen geleverd
Onlangs mocht Landschap Overijssel een aanvraag doen voor het Ars Donandi Slijperfonds. Wij zijn ontzettend blij met de verkregen takkenscharen van Takman, die zij tegen een uiterst scherpe prijs hebben geleverd. Deze takkenscharen hadden we graag tijdens de landelijke Natuurwerkdag ingezet, waarbij we dit jaar voor het eerst ook de samenwerking hebben gevonden met scholen. Helaas kon deze bijzondere editie van de Natuurwerkdag niet doorgaan. Het ging net even anders, waarbij we niet in groepen maar lekker thuis aan de slag gingen. Kijk op de wesbite van Natuurwerkdag voor de laatste informatie en meer tips om thuis aan de slag te gaan!

Marja van het team Vrijwilligerswerk nam de takkenscharen persoonlijk in ontvangst!

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?