Enthousiaste mensen vrijwillig aan de slag op Landgoed Beerze tijdens Vobulakamp

Vobulakamp in Beerze


Wauw! Al vele jaren kamperen er zo'n dertig mensen in Beerze die tijdens hun vakantie vijf ochtenden (lange ochtenden trouwens want ze duren van 08.00 tot 13.00 uur) verspreid over het landgoed de paarse heide beheren.


Vobula is een stichting die kampeerweken organiseert op bijzondere locaties van landgoedeigenaren en natuurorganisaties. Zo helpen ze mee aan behoud en herstel van natuur en landschap in heel Nederland. En de naam? Vobula staat voor ‘Vrijwillig Onderhoud van BUitenplaatsen en LAndschappen’. Google maar eens op Vobula. Misschien krijg je er ook zin.


Honderden kampeerders besteden jaarlijks een of twee weken van hun vrije tijd aan het helpen op die landgoederen en in natuurgebieden.
Tijdens het Vobulakamp op het landgoed Beerze verwijderen ze opslag van grove dennen, amerikaanse vogelkers, berken en vuilboom zodat de heide blijft bestaan.


Ook de kenmerkende jeneverbes in het gebied komt dankzij de hulp weer prachtig tot zijn recht.
Als het mist kunnen we zo allemaal weer genieten van de spookachtige verschijningen van de jeneverbes, met zijn bijzondere vormen, op de heide. De kampeerders worden begeleid door drie deskundige vrijwillige mentoren van Landschap Overijssel.
Allemaal super bedankt!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je wat meer weten over Vobula?

Kijk op de website van de stichting

Opslag verwijderen

In de paarse heide

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?