In memoriam: Anny Lansink

Gids en natuurliefhebber in hart en nieren

Woensdag 10 november bereikte ons het verdrietige bericht dat Anny Lansink op 62 jarige leeftijd, thuis in Vasse aan de gevolgen van kanker is overleden. Anny is al meer dan 15 jaar vrijwilliger bij Landschap Overijssel in het Dal van de Mosbeek. Velen kennen haar als een zeer betrokken, spontane, enthousiaste en gedreven gids.

Anny heeft veel bezoekers laten genieten van al het moois dat het Dal van de Mosbeek te bieden heeft. Ze was een echte verhalenverteller met heel veel kennis van boerderijen en erven in Vasse en omgeving. Ook haar enthousiasme en kennis over geneeskrachtige wilde planten was groot. En niet te vergeten het vliegend hert, trots liet ze excursiedeelnemers dit bijzondere beestje zien en was er geen levend exemplaar te spotten? Dan toonde ze het 'tot vitrinekastje omgebouwde Ferrero Rocher-doosje'. Geen poespas of Latijnse namen maar de mensen gewoon laten zien en vertellen wat er zo bijzonder en mooi is aan Vasse en omgeving. Niets was haar teveel en altijd actief en bereid om dingen te regelen voor andere gidsen.

Tijdens de condoleance waren er in ‘haar’ tuin verschillende hoekjes ingericht, waarvan één helemaal gewijd aan haar liefde voor de natuur en haar vrijwilligerswerk bij Landschap Overijssel. Zo jammer dat haar wandelschoenen en vrijwilligerskleding als een stilleven achterblijven en ze deze strijd niet heeft kunnen winnen. Wij zullen haar enorm missen in het Dal van de Mosbeek en wensen haar man Jan en haar kinderen veel sterkte toe.

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?