Landelijke maaidag met de zeis 8 juni op Schokland

Maaien met de zeis, foto Nico Kloek

Landelijke maaidag met de zeis op Schokland

De landelijke maaidag biedt de kans om het oude gevoel van samen een veld met de zeis te maaien weer eens te beleven. Ook dit jaar komen er weer maaiers uit het hele land op zaterdag 8 juni naar de Noordoostpolder. Landschapsbeheer Flevoland organiseert de dag in samenwerking met het Flevo-landschap bij het voormalige eiland Schokland.

Deze landelijke maaidag is bedoeld voor een ieder die bijvoorbeeld ergens in het land de cursus Maaien met de zeis heeft gevolgd en gewoon voor alle maaiers die ook zonder de cursus enthousiast zijn. Een dag om onderling contact te leggen en de kneepjes van het vak uit te wisselen. Hoe meer geoefend, hoe beter het gaat en hoe meer plezier het maaien geeft. De deelnemers komen uit het hele land.
De meeste maaiers nemen hun eigen zeis mee, voor degenen die geen zeis hebben zijn enkele zeisen te leen.

De dag start vroeg, om 8.00 uur, want het maaien gaat het beste als het gras nog vochtig is van de dauw. We maaien tot een uur of 1, daarna is er soep. Later dan 8.00 uur beginnen kan natuurlijk ook :).

Een uitje voor het hele gezin

Schokland, het 'eiland op het droge' is rijk aan historie én natuur met natuurlijk grasland, akkers met 'oude' gewassen als koolzaad en rogge en weelderig begroeide bermen. Ruimte genoeg om te maaien.

Maar ook voor de niet- maaiers die 8 juni meekomen naar Flevoland, is een dagje Schokland zeer de moeite waard. Het fiets- en wandelpad over de rand van het eiland is een vaste en voor de hand liggende ‘archeo’route, die langs interessante sporen uit de geschiedenis voert. Ook de Gesteentetuin vlakbij met het bezoekerscentrum is een bezoekje waard.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, Lodewijk van Kemenade 0320-294939

Ik meld me aan