Lonnekermeer weer volledig geopend na Natura 2000-werkzaamheden

Natuur- en wandelgebied Lonnekermeer is sinds eind februari weer volledig geopend voor wandelaars. Na de Natura 2000-werkzaamheden in het afgelopen jaar moest een deel van de zandwegen hersteld worden, vóór het bekende ‘rondje Lonnekermeer’ weer mogelijk was. Inmiddels is de gehele route weer toegankelijk.

De komende periode passen we de informatieborden aan met nieuwe wetenswaardigheden over het Lonnekermeer. De drukbezochte Natura 2000-excursies naar tijdens de werkzaamheden afgesloten delen van het gebied, worden in 2019 gecontinueerd. ‘We noemen ze weer gewoon Lonnekermeer-excursies’, vertelt terreinbeheerder Alexander van der Elst. ‘Maar we blijven de natuurontwikkeling die in gang is gezet, volgen tijdens deze wandelingen.’

Interesse om een keer mee te lopen door het Lonnekermeer en meer te horen én te zien over de doelen en effecten van de uitgevoerde natuurherstelmaatregelen? Houdt dan www.landschapoverijssel.nl in de gaten of meldt u aan voor de (gratis) nieuwsbrief.

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?