#Mijnnatuurblijft

Kievitsbloemen, Erik de Kruif

Je hebt het misschien al voorbij zien komen: #MijnNatuurBlijft. Een actie gestart door de Vlinderstichting waarin wij samen met andere groene organisaties volop mee aan meedoen! Want de natuur doet er toe. We hebben natuur nodig: voor een mooie en gezonde leefomgeving, om even lekker te ontspannen en om van haar schoonheid te genieten. Natuur die tegen een stootje kan en unieke planten en dieren een thuis biedt.

Oproep

Het kabinet overweegt nu om beschermde natuurgebieden op te geven. Zonder natuur geen leven. Samen komen we op voor onze Nederlandse natuur. Doe mee! Deel jouw foto van de natuur met #MijnNatuurBlijft op sociale media. En laat weten waarom jij vindt dat deze natuur moet blijven. Bekijk alle posts op www.mijnnatuurblijft.nl.

Maak je geen gebruik van sociale media?

We hopen dat je dit bericht wilt doorgeven aan kennissen, vrienden en familie. Het is ontzettend belangrijk samen te laten horen hoe waardevol natuur voor ons is. Verder zou het fantastisch zijn wanneer iemand die wel beschikt over een ingang op sociale media een foto van (jou in) je meest dierbare stukje natuur wil maken en dat wil plaatsen voor jou. Dus vraag je buurvrouw/ buurman, (klein)kind een bericht te maken met je foto met een tekst erbij zoals ‘Mijn buurman vindt Twitter niet belangrijk, maar geniet wel van ….(naam natuurgebied) #MijnNatuurBlijft’ of ‘Oma de Vries is niet trending op sociale media, maar ze heeft wel een favoriet natuurgebied ….(naam natuurgebied) #MijnNatuurBlijft’. ‘

De aanleiding voor #MijnNatuurBlijft is de aankondiging van het kabinet om te bekijken of beschermde Natura2000-gebieden in ons land herschikt of verplaatst kunnen worden, in het kader van de aanpak voor de stikstofcrisis. Op de website van de Vlinderstichting vind je meer over de aanleiding.

Geniet van de prachtige foto's op #MijnNatuurBlijft

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?