Meer dan 1 mln downloads routes!

Het aantal downloads van onze routes via app en website is de miljoen gepasseerd!

Meer dan een miljoen downloads van routes via routeapp en website!

Ontdek het landschap
Om wandelaars en fietsers te inspireren om er vaker op uit te gaan en meer te ontdekken in het landschap heeft Landschap Overijssel de routeapp ‘wandelen in Overijssel’ ontwikkeld. Met hulp van een enthousiaste groep vrijwilligers zijn meer dan 100 mooie, leuke en/of (natuur)historisch interessante routes in de app gezet.

Meer dan een miljoen routes gedownload!
Sinds de introductie van het routesysteem eind 2015 zijn onze routes maar liefst 1.017.000 keer gedownload. We zijn de miljoen gepasseerd! En het aantal downloads per maand stijgt nog steeds; van zo’n 5.000 in 2016 naar ruim 25.000 per maand in 2020!

Beheer en behoud, dieren en planten
Steeds meer wandelaars en fietsers gebruiken onze routes om zich te laten informeren over o.a. het beheer en behoud van het landschap, cultuurhistorische en andere ‘leestekens’ in onze omgeving en het herkennen van dieren en planten in de buurt.

‘Hilligenpad’ - toproute
Toproutes zijn de bezinningsroute ‘Hilligenpad’ (32.000 downloads) en de ‘Umfassungsweg’ over landgoed Twickel (29.000 downloads). De best scorende gezinsroute is ‘Ommen Lemelerberg - highlights’ met 21.000 downloads.

Nieuwsgierig?
Zoek op ‘wandelen in Overijssel’ in de App Store (voor iPhone en iPad) of Google Play (voor smartphone of tablet met Android) en download de gratis routeapp. Liever op de fiets? Download dan de app ‘fietsen in Overijssel’. De routes staan ook op de website: www.landschapoverijssel.nl/routes

Download routeapp via Appstore
Download routeapp via Google Play

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?