Problemen op Landgoed Hof Espelo bijna voorbij

Landgoed Hof Espelo moet het de laatste tijd ontzien. Blikseminslag, de eikenprocessierups en de wegwerkzaamheden zorgen voor problemen. Voor bezoekers heeft dit een aantal gevolgen. Ook de vrijwilligers en de cliënten van Aveleijn, die in het centrum hun activiteiten hebben, zien zich gedwongen zich aan de situatie aan te passen.

Onlangs is de kapschuur naast bezoekerscentrum Het Koetshuis getroffen door een flinke blikseminslag. Zo flink dat een groot aantal klinkers uit de bestrating meters ver zijn weggeslagen. Zelfs aan de andere kant van het gebouw lagen nog stenen. Ook zorgde de inslag voor een kleine binnenbrand. De kapschuur kan worden hersteld. Wel kampt het bezoekerscentrum met problemen met de telefonie en elektra. Op dit moment wordt hard gewerkt aan herstel ervan. Daardoor is het bezoekerscentrum tot eind juni telefonisch niet bereikbaar. In plaats hiervan kan men bellen naar de hoofdlocatie van Landschap Overijssel in Dalfsen, telefoonnummer (0529) 401731.

Rupsen

Naast bliksem wordt Hof Espelo geplaagd door de eikenprocessierups. Met name in de eiken naast speelbos ’t Klauterwoud bij het bezoekerscentrum. Het Speelbos is open, maar voorzichtigheid is geboden. Het probleem concentreert zich met name op deze plek, op het landgoed kan verder veilig gewandeld worden. De eikenprocessierupsen worden binnenkort verwijderd. De modderdag van 29 juni is wel afgelast wegens het warme weer en de eikenprocessierups.

Lastig bereikbaar voor autoverkeer
Door wegwerkzaamheden aan de Weerseloseweg (N737) is Hof Espelo tijdelijk lastiger bereikbaar per auto. Bezoekers moeten rekening houden met mogelijk oponthoud. Alleen maandag 1 juli is Landgoed Hof Espelo geheel niet bereikbaar per auto. Voor fietsers en wandelaars is het landgoed wel goed bereikbaar.