De schaapskudde krijgt er versterking bij!

Anita met schaapskudde, foto van Willem Heijdeman

Op oudejaarsdag is toekomstige schapendrijver Sylvester geboren! Deze prachtige Border Collie gaat mee op pad met schaapsherder Anita Wichers. Anita vertelt over de eerste periode met pup Sylvester.

“Hij leert nu eerst om goed te luisteren en binnenkort start ik met het aanleren van de belangrijkste commando’s en het fluitsignaal. Zodra hij groot genoeg is gaat het serieuze werk beginnen. Vanaf augustus loopt hij mee met mijn privéhond Gladstone en leert hij de aangeleerde commando’s in het veld te gebruiken. Zo komt hij steeds een stapje dichterbij en wordt hij goed voorbereid om uiteindelijk mee te werken in de kudde.”

Deze prachtige Border Collie is een ‘wies jochie’!
Anita Wichers, schaapsherder

Het hoeden van ruim 235 Veluwse heideschapen is een mooie uitdaging voor de Border Collie Sylvester. Volgens Anita kan hij niet wachten om samen met de schapendrijvers Queen en Wheely de Lemelerberg over te gaan!

Meer lezen over onze schaapskudde? Bezoek onze pagina Schaapskudde!

Schaapskudde

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?