Schaatsen op natuurijs onveilig

Onze boodschap: let alsjeblieft op je eigen veiligheid. Wij vinden de situatie niet veilig en raden schaatsen op natuurijs af.

Lonnekermeer, Clifton Buitink

Het natuurijs is op veel plaatsen niet dik genoeg

Met het winterse weer begint het bij veel schaatsliefhebbers te kriebelen. Dit zien wij ook terug op het natuurijs van veel van onze natuurterreinen. Onze boodschap: let alsjeblieft op je eigen veiligheid. Wij vinden de situatie niet veilig. Het ijs is op veel plekken niet dik genoeg, onbetrouwbaar en hierdoor levensgevaarlijk. “Ook het laagje sneeuw op het ijs maakt het onberekenbaar,” stelt terreinbeheerder Rick Staudt vast.

Op een aantal locaties hebben wij contact met plaatselijke schaatsverenigingen. Ook zij geven aan dat het ijs zeer onbetrouwbaar is. Het ijs kan op het oog veilig lijken, maar een meter verderop kan het ijs ineens een stuk dunner zijn. Door het ijs zakken kan ernstige gevolgen hebben. Wij volgen hun advies op en sluiten daarom delen van onze natuurterreinen af. Wil je toch graag je schaatsen onder binden, dan is het raadzaam om een locatie te selecteren waar de ijsdikte gecontroleerd wordt.

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?