De Velderberg weer schoon dankzij inzet vrijwilligers!

Vrijwilligers van Natuurwerkgroep de Regge waren vorige week druk met het opruimen van zwerfafval in De Velderberg. De ‘oogst’ van hun schoonmaakactie geeft een goed beeld van de hoeveelheid afval dat in de natuur wordt achtergelaten en soms bewust wordt gedumpt.

Het dumpen van afval is een groeiend probleem. Het meeste afval breekt maar moeizaam af in de natuur. Een aluminium blikje doet er 80 tot 200 jaar over, een plastic drankflesje al gauw 10 jaar. Ze vormen bovendien een risico voor mens en dier. De Natuurwerkgroep de Regge zet zich al jaren in voor de natuur tussen Zuna en Hancate. Dit doen zij op onze terreinen maar ook op grond van de gemeente Hellendoorn, waterschap Vechtstromen en bij particuliere eigenaren. Wij zijn dankbaar voor hun inzet!

De oogst van de schoonmaakactie

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?