Snoeibeurt voor de lanen op Landgoed De Eversberg

In week 30 start Landschap Overijssel met snoeiwerkzaamheden van twee lanen op Landgoed De Eversberg bij Nijverdal. In verband met de veiligheid wordt een deel van het bos afgezet. SEKO uit Raalte voert de werkzaamheden uit. De werkzaamheden zullen ongeveer een week duren.

Het betreft snoeiwerk van dood hout in de oude laanbomen. Dit dode hout levert gevaar op voor de bezoekers in het landgoed.

Droogte treft bomen
Vorig jaar zijn het oude berceau en enkele lanen gesnoeid waar toen de nood het hoogst was. Nu worden de lanen van de Evershoevelaan en de Brandershuislaan gesnoeid, in totaal ruim 400 meter aan laanbomen. De extreme droogte van de afgelopen twee zomers heeft met name de beuken getroffen, maar ook de oude eiken laten veel dood hout zien. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties voor de bezoekers van het landgoed. Naar het deskundige oordeel van de aannemer worden de bomen beoordeeld op vitaliteit en wordt waar nodig snoei toegepast.

Hinder
Tijdens de werkzaamheden wordt een deel van het bosgebied afgezet. Bezoekers kunnen gedurende de werkzaamheden hinder ondervinden van de werkzaamheden. Wij vragen om begrip voor deze tijdelijke situatie.