De Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland

Vorig jaar rond deze tijd telden meer dan 90.000 mensen ruim 1,5 miljoen vogels tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Een nieuw telrecord. Tel jij in 2021 ook (weer) mee?

Meld je aan
Huismus, Jacob vd Weele

Het begint kouder te worden in Nederland en dat betekent vaak dat meer vogels de achtertuinen weten te vinden. Nu we door de lockdown veel aan huis gebonden zijn, hebben we meer mogelijkheden om de vogels met regelmaat te voeren. Hoe leuk is het om daarnaast bij te houden hoeveel vogels hier op af komen? De Vogelbescherming Nederland organiseert ook dit jaar de Nationale Vogeltelling.

Laat de vogels in je tuin alvast wennen aan het voer en eventuele beschutte plekjes.
Tel je het weekend van 29, 30 en 31 januari mee hoeveel het er zijn?

Tellen jouw tuinvogels ook mee?

Meld je via deze link aan en ontvang
- duidelijke herkenningstips
- interessante weetjes
- de special ‘Vogels Voeren’
- korting op vogelvoer- en voersystemen

Bestudeer alvast de top 25 tuinvogels of volg de gratis vogelcursus voor beginners van de Vogelbescherming. In tien vogellessen leer je veel tuinvogels en hun geluiden herkennen!

Top 25 tuinvogels
Gratis vogelcursus

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?