Verhalenproject Plaskerk en haar omgeving genomineerd voor het Raalter Goudhaentje

Stem ook op dit prachtige project!

Het verhalenproject De Plaskerk en haar omgeving is genomineerd voor het Goudhaentje 2018, een prijs waarin de inzet van burgers in de gemeente Raalte centraal staan.

In dit project zijn tijdens de conservatie van de secco's (gewelfschilderingen) in de eeuwenoude Plaskerk, bij het ophalen en presenteren van verhalen van inwoners van het Boetelerveld, het Heeterveld en op landgoed Schoonheten vele vrijwillgers actief geweest. Een prachtig project waarin kerk, adel en landschap een verbindende factor blijken te zijn bij de inwoners van dit gebied. Hierover is tijdens de stöppelhaene de expositie ‘Het mysterie van de heilige Franciscus’ georganiseerd. Vele duizenden mensen hebben deze expositie bezocht en hebben zo kennis kunnen nemen van het dit prachtige gebied, de inwoners en hun geschiedenis.

Het verhalenboek "Verhalen van het landschap" is inmiddels verschenen en uitgereikt aan de vrijwilligers die de verhalen hebben opgehaald, het boek met de foto’s van de secco’s komt voorjaar 2019 uit en naar verwachting zijn de fiets- en wandelroutes dan ook klaar. Al met al een geweldig project, waar Raalte trots op mag zijn!

Wij zijn blij dat we hier een bijdrage aan hebben mogen leveren samen met Protestantse gemeente Raalte, de Stichting Archivariaat Bentinck Schoonheten en de IJsselacademie.

Maar we zijn vooral trots op al die vrijwilligers die met passie en kunde de verbinding hebben weten te leggen en verbinding tussen het landschap, de mensen die er leven, de adel en het geloof zichtbaar hebben gemaakt!

Het Goudhaentje is dé prijs in de gemeente Raalte voor een bijzonder initiatief dat iets unieks doet voor de samenleving in de gemeente Raalte. Het project ‘De Plaskerk en haar omgeving’ is zo’n bijzonder initiatief, want de jury heeft het project aangewezen als één van de drie finalisten. Het Goudhaentje wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 3 januari 2019 in het Hoftheater, dus tot zolang moeten wij nog even in spanning blijven afwachten.​