Wierdense Veld weer vrij toegankelijk

De Hortmeerweg in natuurgebied Het Wierdense Veld van Landschap Overijssel is sinds maandag 15 juli weer vrij toegankelijk.

De Hortmeerweg in natuurgebied Het Wierdense Veld van Landschap Overijssel is sinds maandag 15 juli weer vrij toegankelijk. Dit pad werd voor het vierde achtereenvolgende jaar tijdelijk afgesloten wegens een broedgeval van een paartje kraanvogels.

Rust
Eind februari werd het kraanvogelpaar gesignaleerd. Nadat er een sterk vermoeden was dat het paar op eieren zat, is in overleg met de gemeente Wierden de Hortmeerweg afgesloten. Dit was nodig om de kraanvogels, die van nature erg schuw zijn, alle rust te gunnen hun jongen groot te brengen. Na enige tijd vertoonden de ouders zich op naastgelegen landbouwgronden en bleken er twee jongen uit de eieren te zijn gekropen.

Waardering
Landschap Overijssel spreekt haar waardering uit voor het begrip en respect dat de bezoekers van het Wierdense Veld toonden voor de tijdelijke afsluiting van de Hortmeerweg en wil dan ook iedereen hiervoor bedanken. Vanaf heden is het terrein weer opengesteld voor publiek en kan er weer volop genoten worden van dit bijzondere Natura2000-gebied.

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?