Groen is gezond!

in de krant, op tv, je hoort het overal: "Groen doet goed!" Zowel voor je lichaam als je geest is een groene omgeving dichtbij huis goed en leuk! En dat kun je heel goed realiseren samen met je buren!

Beleefpad in IJhorst

Een groep enthousiaste en actieve vrijwilligers hebben samen hard gewerkt aan het beleefpad in IJhorst. Ruim 25 vrijwilligers uit de omgeving gingen aan de slag om een mooi stukje bos aan de rand van het dorp aantrekkelijk te maken. Het zogenoemde Beleefpad biedt kinderen en jeugd een echte beleving in het bos. Zo zijn er bankjes gerealiseerd, obstakels gemaakt en er is zelfs een blotevoetenpad aangelegd. Maar dat is nog niet alles! Er is nog genoeg werk te verrichten om het beleefpad helemaal af te maken. Zo komt er nog een bijenhotel en worden er een aantal bomen aangeplant. De opening van het Beleefpad staat gepland op 10 december. Dan is het pad nog niet geheel klaar, want er worden nog meer attributen langs de route geplaatst. Dit gebeurt in fase 2 van het project. Vanuit het project Trots op je Landschap waarbij wij inwoners stimuleren en ondersteunen bij groene initiatieven, is advies geboden. Ook schenken we vanuit dit project een aantal bomen voor het Beleefpad.

Groen schoolplein bij OBS de Schatkamer in Zwolle

Op deze basisschool zijn de straatnamen uit de buurt zichtbaar gemaakt. Woon je in Struweelstraat, Griendstraat, Warandestraat of Malebosstraat, en weet je niet wat het betekent? Kom dan kijken op het schoolplein. De betekenis van deze namen komt landschapselementen uit de Mastenbroekerpolder. Zo was de Warande bijvoorbeeld een mooi ingerichte plek waar je (als eigenaar) op herten kon schieten. Op het schoolplein is deze plek als vlindertuin ingericht (met insectenhotel), waar je foto's kunt schieten van vlinders, mooie bloemen en bijen. De ouders en kinderen van De Schatkamer zijn er terecht hartstikke trots op, want je kunt er heerlijk spelen!

Ontmoetingspark met jeu des boulesbaan

De tuin van de bibliotheek in Albergen is ingericht als ontmoetingspark. De Jeu des boulesbaan die in het park is gerealiseerd brengt de mensen vertier en gezelligheid. Daarnaast draagt het groen ook bij aan de gezondheid. Voor planten en dieren is er ook winst. Door de aanleg van de tuin komt er een bredere groene verbinding dieper het dorp in. Dit was voor landschap Overijssel reden om een advies over de inrichting te geven en financiële bijdrage te doen voor de realisatie van het ontmoetingspark.

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?