Trots op je Landschap

Iedereen heeft wel ideeën over het aantrekkelijker maken van zijn buurt. Zie jij ook wel eens dingen die beter kunnen?

Foto: Dook van Gils

Let op: dit project is afgesloten, wij nemen geen nieuwe initiatieven binnen Trots op je Landschap aan.

Het opknappen van de dorpsboomgaard, het verfraaien van het speelveldje of het opknappen van een historisch kapelletje. Iedereen heeft wel ideeën over het aantrekkelijker maken van zijn buurt. Zie jij ook wel eens dingen die beter kunnen? Die je omgeving en het landschap nóg leuker maken? Landschap Overijssel helpt je graag bij het realiseren van jouw groene idee.

Het borrelt van de ideeën
Dit idee kan van alles zijn, als het maar bijdraagt aan het verbeteren van het landschap. Bijvoorbeeld door met de buurt een wandelpad aan te leggen, bomen te knotten of een natuurspeelplek voor kinderen aan te leggen. Of samen met je buurt een uitkijktoren te maken om van bovenaf het landschap te kunnen bekijken. Allemaal ideeën die kunnen bijdragen aan het versterken van je leefomgeving.

Wat kun je verwachten?

  • Een advies gebaseerd op jarenlange ervaring en kennis van natuur&landschap in uw streek.
  • Praktisch advies: de buurt kan direct aan de slag!
  • Een netwerk van betrouwbare groenleveranciers en vakkundige vrijwilligers.
  • Mogelijkheden voor het lenen van gereedschappen tijdens een werkdag.
  • Een financiele bijdrage tot een maximum van 25% (hier zijn voorwaarden aan verbonden).

Inspirerende voorbeelden

Kleurige natuurakkers vol leven, een insectenhotel, appelsap uit eigen boomgaard. Zomaar een greep uit de inspirerende voorbeelden van initiatieven.

Bekijk hier een aantal voorbeelden

Waarmee kunnen wij je helpen

Wij ondersteunen deze lokale ideeën graag met een financiële bijdrage en met kennis en expertise op het gebied van natuur&landschap. Maar wij kunnen ook gereedschap leveren voor het knotten van de bomen, helpen bij het vormgeven van de speelnatuur of juist het begeleiden bij het aanvragen van de vergunningen. En, niet geheel onbelangrijk, het idee blijft van jou. Wij helpen bij de uitvoering in welke wenselijke vorm dan ook, maar je blijft zelf de kartrekker!

Criteria buurtinitiatief voor Trots op je Landschap

  • Wij geven voorrang aan initiatieven die lokaal gedragen worden, bijvoorbeeld door de dorpsraad of een lokale stichting.
  • De initiatiefnemers zijn de kartrekker!
  • Het initiatief draagt bij aan natuur, cultuurhistorie en/of biodiversiteit.
  • Het resultaat moet in stand gehouden worden door bijvoorbeeld een werkgroep.

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?