Erfgoedvisie

Landschap Overijssel kan zich met recht een echte landschapsorganisatie noemen. De zorg voor het landschap in breedste zin van het woord zit verankerd in de organisatie en ons doen en laten. Eén van drijfveren hierbij is dat landschap samen met de sociale gemeenschap waarin we leven, de identiteit van een iemand bepaalt.

Of je nu van de zandgronden in Twente komt of van het veen nabij Staphorst, of uit de oude polder Mastenbroek: De grond waar je geboren bent, het landschap waar je huis jarenlang heeft gestaan, bepaalt waar je je thuis voelt. In deze tijd van globalisering is het gevoel van je ergens thuis voelen steeds sterker geworden. Juist door de geschiedenis van het landschap te vertellen geef je context voor het heden. Het verhaal en jouw verhaal van het landschap! Dit is dan ook het belangrijkste uitgangspunt van deze erfgoedvisie van Landschap Overijssel. Met erfgoed willen we het verhaal van de landschappen van Overijssel vertellen en beleefbaar maken.

Lees de erfgoedvisie, we wensen je er veel plezier bij. Wij vinden het zelf een prachtig document, dat in algemene zin laat zien hoe ons landschap zich ontwikkeld heeft tot wat het nu is.

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?