Ommen (Arrien)

Vechtdal / Reestdal

Wandelen
6 km

Deze wandeling gaat door het esdorp Arriën, coulissen-landschap en door bos. Ook heerlijk genieten van de stilte langs de rivier de Vecht. Volg de oranje pijltjesroute langs de route. De hond kan mee, er is een klein stukje waar de hond niet mag komen. Volg dan de oranje lijn.

Toegankelijkheid

Grotendeels onverhard.

Startpunt

Vanaf de brug in Ommen neem je de N34 richting Stegeren, je komt dan vanzelf in het buurtschap Arriën, hier vind je op de brink een parkeerplaats. Deze bevindt zich aan de Ridderinkweg. Volg vanaf hier de oranje pijlen van het wandelnetwerk. Let op: halverwege de wandeling komt je een klaphek tegen. Wanneer je een hond meeneemt mag je een stuk van de wandeling niet met hond betreden. Maar je kunt vanaf hier dan het doorsteekje volgen (oranje lijn)!

Highlights op deze route:

 • Aardbeienboerderij RozemArrie

  RozemArrie is geopend van juni t/m augustus, als de aarbeien er weer zijn. Bijna alle dagen van 10.00 tot 20.00 uur (zondags gesloten en maandag vanaf 12.00 uur). In mei en september op zaterdag geopend.

 • Aardbeienboerderij RozemArrie

  De familie Rozema teelt er sinds 2007 aardbeien. De familienaam en de naam van de buurtschap vormen samen de bedrijfsnaam. Op RozemArrie kweken ze 4 verschillende soorten aardbeien: de Korona, de Elsanta, de Sonata en de Amandine.

  Aardbeienboerderij RozemArrie
 • Wandelkeuzepunt S40

 • 1

  Esdorp Arriën

  Esdorp Arriën

  Arriën is van oorsprong een esdorp. Op de kaart uit 1915 is goed te zien dat de akkercomplexen op de hoger gelegen es tussen de Vecht en het dorp liggen. De lagere marsgronden bij de Vecht zijn graslanden.

  Ten noorden van het dorp ligt het Arriërveld, een uitgestrekt heideveld dat vroeger tot de gemeenschappelijke gronden (marke) van Arriën behoorde.

 • 2

  Uitzicht over de Vecht

  Uitzicht over de Vecht

  Een heerlijk punt om even uit te rusten en te genieten van het stille landschap.... Misschien zie je vanaf hier de koeien lopen van de Vechtdalhoeve.

 • 3

  Een mooi plekje.....

  Even uitrusten....

  De boer in de buurt was erg creatief.

 • 4

  Vechtdalanjer

  Junner Koeland

  Langs de Vecht komen soortenrijke graslanden voor. Deze graslanden worden al eeuwenlang beweid met koeien en paarden. Vaak worden ze Koeland genoemd. De combinatie van kalk-arme zand en af en toe een overstroming met water uit de Vecht, heeft tot spectaculaire resultaten geleid.

  De graslanden zijn bont gekleurd door het geel van Echt Walstro, het wit van Duizenblad en het paars van Tijm en de Steenanjer. Deze wordt zo genoemd omdat de bloemkleur doet denken aan rode baksteen en is een beschermde soort. De kleine bloemen lichten fel op in het groen van het gras.

  Vechtdalanjer

  De Steenanjer komt in Nederland vooral voor langs de Vecht en de Dinkel. Daarbuiten zijn er enkele plekken waar de soort af en toe opduikt. Steenanjer is een toepasselijke naam voor deze soort, maar misschien is Vechtdalanjer nog wel een betere naam.

 • Met hond nu eerste links

  Je mag met de hond niet door het klaphek, volg nu het oranje doorsteekje die op je telefoon is weergegeven.

 • 5

  Vogelspothut

  Vogels spotten

  Vanaf hier kun je het stille koeland bekijken, en vogels spotten. Pas op, de trap is glad!

 • Wandelkeuzepunt S42

 • Wandelkeuzepunt S41

 • 6

  Schaapskooi

  Schaapskooi Ridderinkhof

  Op het bordje bij de schaapskooi vind je informatie over deze locatie.

 • Aardbeienboerderij RozemArrie

Colofon: Deze route is gemaakt door Anita Drijver.
Deel deze pagina

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?