Uniek Dalfsen: op avontuur(1)

Vechtdal / Reestdal

Wandelen
11 km
Deze route is geschikt voor minder valide.

Dalfsen was in 2015 volop in het nieuws door de ontdekking van de ‘Schat van Dalfsen’, archeologische vondsten van het 'Trechterbekervolk' - de eerste boeren in Nederland. Deze familieroute vertelt over de historie van Dalfsen, van trechterbekers en hun gebruikers t/m de mooie landhuizen van nu.

Toegankelijkheid

Route over goed begaanbare (half)verharde (bos)paden en (stads)wegen. Tip van De Barones: neem een verrekijker / vergrootglas mee!

Startpunt

Start: Hotel/Restaurant 'De Barones', Gerner Es 5a in Dalfsen. Alternatief startpunt (1): Treinstation Dalfsen, 7722 HA Dalfsen. Alternatief startpunt (2): Hiawatha Actief, Brinkweg 2, 7722 VA Dalfsen. Treinreiziger: volg de aanlooproute tot wandelknooppunt V55 (Dalfsen Centrum). Neem ervoor linksaf de trap naar de Vechtkade. Volg circa 10km de hoofdroute...

Highlights op deze route:

 • De Barones

  De Barones is een mooie plek voor een hapje of drankje. Hier overnachten kan ook. Vanaf deze locatie starten meerdere App-routes van Landschap Overijssel en de' gedichtenroute behorende bij de Schat van Dalfsen. Informeer binnen naar de mogelijkheden.

  Hotel Restaurant De Barones
 • Hotel/Restaurant De Barones

  Loop vanaf de parkeerplaats oprijlaan uit. Sla linksaf. Blijf links van de weg tot afslag 'Slingerlaantje'. Wandelknooppunt V53. Kies rechtsaf de looprichting 'Schat van Dalfsen' (pijl groen/paars). Volg deze markering tot 'Instructie Vecht'.

 • 1

  Huize Gerner in uniek Dalfsen

  Oorsprong Huize Gerner

  Huize Gerner is in het jaar 1930 gebouwd en bewoond door de baron en de barones van Haersolte. De barones, Amoene van Haersolte (23-02-1890-01-08-1952) schreef boeken. De eerste P.C.Hooft-prijs aan een vrouw werd in 1948 aan haar uitgereikt voor haar boek "Sophia in de Koestraat".

  Landgoed Gerner

  Nadat de familie overleden was en de kinderen vertrokken naar elders, kwam het landgoed in verschillende handen. O.a. een onderdeel van het Ministerie van W.V.C., opvanghuis voor cliënten van Philadelphia en later in het bezit van een verzekeringsmaatschappij. Het is nu restaurant De Barones.

  Openingstijden De Barones

  Wat maakt Dalfsen zo uniek?

  Volgens ecoloog Erwin Goutbeek zijn de knoflookpad, wespendief, das, baardvleermuis, kleine modderkruiper, tengere pantserjuffer en de steenanjer allemaal te zien in de gemeente Dalfsen. Een deel staat op de rode lijst van bedreigde soorten. Meer weten? Klik op de link.

  Erwin Goudbeek over Dalfsen

  Europese Entente Florale

  Prachtig, uniek en vooral heel erg veelzijdig. Dat is de flora en fauna in de gemeente Dalfsen. Het is niet voor niets dat de gemeente in 2016 de biodiversiteitsprijs van de Europese Entente Florale kreeg uitgereikt voor de meest biodiverse streek van Europa. Beleef het onderweg mee!

  Hoe uniek is Dalfsen?

  Onder de titel 'Hoe uniek is Dalfsen' nodigen we je uit om onderweg educatief te speuren. Vergeet niet om vanaf jullie huis een vergrootglas en verrekijker mee te nemen!

 • Wandelkeuzepunt V53

 • 2

  Een schat in Ooster-Dalfsen

  Een schat in Ooster-Dalfsen

  Archeologen hebben in mei 2015 in Ooster-Dalfsen een spectaculair grafveld uit het Steenen Tijdperk ontdekt tijdens het bouwrijp maken voor woningbouw. Het gaat volgens de onderzoekers om het grootste grafveld van West-Europa en een unicum voor Nederland.

  In totaal zijn er 120 graven met bijzondere grafgiften en zelfs een aarden monument uit de tijd van de Hunebedbouwers blootgelegd. Het onderzoek werpt volgens de archeologen nieuw zicht op de ‘oer-Nederlander’, de eerste mensen die zich hier permanent vestigden. Klik op de link voor meer informatie.

  Opgravingen Trechterbekers

  Familiepad 'Schat van Dalfsen'

  Nieuwsgierig naar onze voorvaderen met hun verhalen over geboorte, liefde, ambities, leven en dood? Stel je vraag aan een familie van 5000 jaar geleden. Wie weet vind je het antwoord op jouw vraag bij Familiepad 'Schat van Dalfsen'.

  Familiepad 'Schat van Dalfsen'

  Verhaal 'De Schat van Dalfsen'

  Onderweg kom je in het Vechtdal Overijssel regelmatig een verhaalpaal tegen. In de gemeente Dalfsen hebben ze, naar aanleiding van het spectaculaire grafveld, het verhaal toegespitst op 'De Schat van Dalfsen'. Trap voor het verhaal rustig op het pedaal. Kies 1 (jeugd) en kies 2 (volwassen).

  Ruimte voor de Vecht

  Hoe uniek is Dalfsen?

  Het hoogteverschil in Dalfsen, dat soms 20 meter is in vergelijking met de Vecht, zorgt ervoor dat het kwelwater een bijzondere kwaliteit heeft. Dat komt doordat het door de grond stroomt en het op die manier gezuiverd wordt, daardoor ontstaan verschillende soorten water!

  Alles over Water...
 • 3

  Hulsinck & oude Vechtoevers

  Erve Hulsinck & Vechtoevers

  Sinds de middeleeuwen was boerderij 'Hulsinck' (foto) bekend. Vlakbij is ooit klokbekermateriaal gevonden uit de periode 2000 voor Christus. Via de Oosterdalfsersteeg werden de koeien/schapen naar het veld gedreven. Aan weerskanten werden houtsingels aangeplant...

  ... en het pad sleet steeds dieper uit. En misschien zocht de Vecht hier in oude tijden wel een weg. Ook aan de Geert Grootestraat ligt nog zo'n oude Vechtoever. In de Romeinse tijd werd daar gezwommen en gevist. De daar gevonden pijlpunten bewijzen het. Klik op de link voor meer informatie.

  Historische Kring Dalfsen

  Hoe uniek is Dalfsen?

  In de vorige POI vertelde De Barones al iets over de verschillende soorten water, die soorten zorgen op hun beurt weer voor veel diverse planten. Een ‘kettingreactie’ vertelt ecoloog Erwin Goutbeek, want hierdoor kunnen insecten en zoogdieren ook goed gedijen! Welke dieren spot jij vandaag?

  Herken jij deze zoogdieren? Welke vogels spot je vandaag?
 • 4

  Historie Stokvisdennen

  Stokvisdennen en omgeving

  Het natuurgebiedje aan uw linkerhand heet Stokvisdennen. Het bos loopt door tot vlak aan de Vecht. Aan de rand van het bos was "Chris zien gat", waar in de oorlog onderduikers onder omgevallen dennen, een hut hadden.

  Hoe uniek is Dalfsen?

  "Eenvoudig is het niet om alle verschillende soorten te leren zien", weet Goutbeek. Je moet er oog voor en kennis van hebben. Soms moet je paddenstoelen zelfs onder de microscoop houden voordat je het soort weet, maar je kunt bijvoorbeeld ook beginnen met bijvoorbeeld vogels spotten.

  Wat is een Paddenstoel?
 • Wandelkeuzepunt V54

 • Vecht

  Loop linksaf het fietspad op. Beleef de mooie uitzichten over rivier de Vecht. Vanaf Verhalenpaal Hiawatha Actief vervolg je de markering 'Schat van Dalfsen' tot in Dalfsen Centrum.

 • 5

  Hijkerbrink - bijzondere stoel

  Bij elkaar op schoot?

  Vroeger moesten de boeren tijdens het harde werken ook wel eens uitrusten. Stenen om op te zitten waren niet altijd in de buurt, dus ze bedachten hiervoor wat anders! Ze gingen in een kring staan met de schouders tegen elkaar. Iedereen draaide een kwartslag naar rechts, zodat je naar elkaars...

  ... rug kijkt. Ze telden af van 3 naar 0. Op hetzelfde moment gingen ze door hun knieën. Door dit precies tegelijk en goed te doen kom je op elkaars schoot te zitten. Super idee! Bij elkaar op schoot? Je moet wel met minimaal 6 personen zijn, dus vraag andere wandelaars om mee te doen. Succes!

  Vroeger rond Dalfsen

  Hoe uniek is Dalfsen?

  "Soms gebeuren dingen uit onwetendheid", vertelt Goutbeek, "zoals het maaien van bermen". In de berm kan bijvoorbeeld ruimte worden gegeven aan de met uitsterven bedreigde Sleedoornpage, door er Sleedoorn te laten groeien bijvoorbeeld. Dit zorgt voor mee diversiteit.

  Vlinders kijken...
 • 6

  De Vecht & kasteel Rechteren

  Historie over de Vecht

  De Vecht was ver voor de middeleeuwen net zo schoon als nu. Er tussenin een vervuiling door de aardappelmeel industrie. Het gevolg was massale vissterfte. Wat heeft die Vecht al wat mensen bij elkaar gebracht, maar ook veel mensen uit elkaar gedreven. Nee, het ging er niet altijd vredig aan toe...

  ... op en aan de Vecht. De Vechtdijk was vroeger ook lang zo breed niet, men groef aan de ene kant er wat af om vervolgens aan de overzijde weer toe te voegen. In 1631 werden de bochten al uit de Vecht gehaald. Die Vecht kwam vanaf Rechteren, wat nu de 'Zuurgraven' heet.

  Kasteel Rechteren

  Turend over rivier de Vecht zie je de contouren van kasteel Rechteren, een landgoed met een rijke geschiedenis. Graag van dichtbij bekijken (niet toegankelijk voor publiek), kies dan de APProute 'Uniek Dalfsen: op avontuur(2)'.

  Historie Rechteren en video

  Hoe uniek is Dalfsen?

  De Vecht heeft in Dalfsen een grote rol gespeeld, deze rivier zorgde voor water en moeras. Moeras waarin zich graag edelen verschansten, o.a. de heren van Gerner. Hun kasteel lag achter de boerderij 'De Gerner', en werd in 1381 verwoest. Bestaan er nog kasteelheren?

 • Hiawatha Actief

  Op dit punt een Verhaalpaal. Trap rustig op het pedaal om 't verhaal voor ouderen/jeugd te beluisteren. Vervolg de markering. Wie startte bij Hiawatha Actief, verlaat de dijk naar rechts. Eindpunt Brinkweg 2 in Dalfsen.

 • 7

  Historie Brinkweg & Hiawatha

  Historie Brinkweg

  In Oosterdalfsen was vroeger de bijzonderheid 'Hof de Keizer', een buitenplaats die aan de Keizersteeg stond. Niet ver van de Brinkweg, met een zichtlijn naar de Vecht. 'Hof de Keizer' is verdwenen. Wat er, aan de Brinkweg, nog wel staat is Huize Bellingeweer (foto).

  Er woonde in de negentiende eeuw een huisarts (toen genaamd kwakzalver) en schilder G.P. Verschuur. Hij schilderde vaak het landschap rond Dalfsen. Zijn "gezicht op Dalfsen" hangt in de Dalfser raadzaal. Het huis werd in de jaren 90 van de vorige eeuw afgebroken. Bron: Verhalenpad Dalfsen.

  Hiawatha Actief

  Zin om Dalfsen eens vanaf het water te verkennen? Bij Buitencentrum Hiawatha kunt u motorbootjes/kano's huren. Populair zijn de kano-afzaktochten. De organisatie brengt u weg en u peddelt met de stroom mee terug naar Dalfsen. Alternatief startadres Uniek Dalfsen 11km: Hiawatha Actief.

  Hiawatha Actief
 • 8

  Runentekens bij Bellingeweer

  Historie Bellingeweer

  De Vecht werd vroeger, achter de hoogte waar nu Huize Bellingeweer staat, in een lus gelegd. En net tegenover de oude Vechtarm Bellingeweer ging de lus richting het Veerland. Soms had die lus maar een kort bestaan, net zo snel werden die lussen er weer afgehaald. Zo komt het dat op de plek...

  ..., waar nu de Vecht langs park Bellingeweer stroomt, vroeger een molen stond. Op oude kaarten van Dalfsen staan heel veel molens. Ooit had je de molen van Rechteren en de molen van 't Mullers. Toen in de Franse tijd het recht van wind verviel, kwamen er meer molens. o.a. Westermolen.

  Runentekens maken!

  Twee personen staan op de dijk. De anderen staan beneden. Sta je beneden? Dan zoek je een runenteken op de foto uit. Maak het na! Ga op de grond in deze vorm liggen. Roepen de personen op de grond 'JA' dan moeten de personen op de dijk raden welk teken ze vormen! Coole opdracht toch?

  Wat zijn Runentekens?

  Hoe uniek is Dalfsen?

  Wanneer je toch onderaan de dijk staat, loop ook naar de spelelementen bij de waterplas in Bellingeweer. Aan de oever zomers ook vele waterplanten. Ken je ze ook? En, weet je ook welk waterdier zich hier het meeste thuis voelt?

  Herken jij deze Amfibieën?
 • 9

  Geschiedenis Dalfsen

  Geschiedenis Dalfsen

  Even terug in de tijd: Het is de 12e eeuw, toen was Dalfsen al een parochie, maar stond als een andere naam op de kaart. Ondermeer Dalfsem en Dalfsheim. Bij de slag bij Ane, in het jaar 1227 sneuvelden o.a. een Bernard van Dalfsen en Juno van Dalfshem. Deze heren voerden het oude wapen...

  ... van de gemeente Dalfsen, namelijk een schild met schaakwerk in zilver en azuur, in vijf rijen en in elke rij vier vakken (foto). Op het huidige wapen is het wapen van de gemeente Nieuwleusen toegevoegd. Maar het geslacht van deze twee heren is in Dalfsen geheel uitgestorven.

  In 1231 had Dalfsen al een kerkgebouw, maar ook die is diverse keren door brand verwoest. De huidige toren is heel oud, het onderste deel is van tufsteen wat over de Vecht uit Duitsland werd aangevoerd. Het tweede deel is deels tufsteen en deels baksteen, het bovenste deel is baksteen.

  Historische Kring Dalfsen

  Hoe uniek is Dalfsen?

  Wanneer je goed om je heen kijkt zie je verschillende oude woningen rond de kerk (twaalfde en latere eeuw). Het plein rond de kerk is een zogeheten brink. Oorspronkelijk lag zo'n brink aan de rand van de stad, hier verzamelden zich de koeien en schapen 's avonds en 's ochtends.

  Over de benaming 'Brink'.

  In de Grutte Molen

  Zo speurend in de winkelstraat zie je ook deze prachtige gevelsteen (foto) genaamd 'Grutte Molen'. Het herinnert aan een zogenaamde 'Rosmolen', deze zat vroeger in het achterhuis waar het paard rondjes liep om het malen van graan, dus zonder molenwieken, mogelijk te maken.

 • Wandelkeuzepunt V55

 • 10

  De Stoomfabriek & Gemeentehuis

  Historie 'De Stoomfabriek'

  In 1858 richtte Berend Hendrik Egberts in Dalfsen een Cichoreifabriek op. Met name de aanvoer van cichoreiwortels en de afvoer van het kant en klare cichoreipoeder kon via de Vecht beter en goedkoper. Tegenwoordig is theater De Stoomfabriek en Grandcafé De Fabriek er gevestigd.

  Historie Cichoreifabriek Theater De Stoomfabriek

  Gemeentehuis Dalfsen

  De gemeente Dalfsen is jong en energiek. Dat blijkt wel uit de talrijke activiteiten die er in de diverse kernen plaatsvinden. Wandel even binnen, bewonder de architectuur, de expositie en het wapenschild Dalfsen-Horstel. Foto's 'Trechterbekers' en wapen beschikbaar gesteld door gemeente Dalfsen.

  Gemeente Dalfsen
 • Splitsing route 11 - 9 km

  Tip: bekijk de wisselende expositie in 't gemeentehuis. Alternatieve route 9km: Ga richting de Westermolen. Route 11 km Ankum: Ga links over de parkeerplaats en loop de dijk op. Volg de groene pijl tot aan instructie Esdoornlaan.

 • 11

  De Westermolen

  Historie Westermolen

  Deze rietgedekte, achtkantige houten stellingmolen is gemetseld op een achtkantig onderstel. De molen werd in 1818 gebouwd. De wieken hebben een vlucht van 22,20 meter. De gemeente is eigenaar van deze molen.

  Westermolen & boerderijwinkel

  De boerderijwinkel is ontstaan uit een initiatief van verschillende boeren. Geen grote ondernemersplannen, geen afspraak met de bank of een financieel adviseur; gewoon beginnen!

  Westermolen & Boerderijwinkel

  Hoe uniek is Dalfsen?

  Molenstenen, je hebt ze in verschillende steensoorten, dikten en formaat. Iedere molenaar heeft zo z'n eigen voorkeur. De supergrote maalstenen moeten het koren tot meel vermalen, het scherpsel van de stenen bepaalt hoe grof of fijn het meel tussen de beide koppelstenen wordt. Loop even binnen.

  Nog meer leuke weetjes...
 • Ruitenborghstraat

  Ga rechtsaf richting Bloemendalstraat. Aan het einde naar links. Volg Wilhelminastraat tot de Parochiekerk, een monument (foto). Sla rechtsaf, Oosterstraat. Naar links over Molendijk tot de rotonde. instructie Welsummerstraat.

 • 12

  Molendijk en B&B Het Klooster

  Oude Molendijk

  Het klooster, van de zusters van het Heilige hart, werd gebouwd in 1927.Voor de zusters was het een grote overgang van Brabant naar het kerkdorp aan de stille Overijsselse Vecht. Sprak men daar het gemoedelijke dialect hier sprak men met korte min of meer afgebeten woorden.

  Het Klooster van Dalfsen

  Hedendaagse omgetoverd tot moderne B&B aan de Oosterstraat 8. Een rijksmonument en sfeervolle groepsaccommodatie. Doe de zuster Gondulfaroute op de solex.

  Het Klooster van Dalfsen
 • Welsummerstraat

  Steek Welsummerstraat over. Blijf op het fietspad tot de volgende rotonde. Steek naar rechts de Rondweg over. Sla de Kampmansweg in. Neem gelijk de eerste straat links. Volg Wevermarke (foto) tot Instructie Molenaarses.

 • Molenaaarses tot Gerner Es

  Kies in de bocht naar rechts, links de fietssluis (foto). Ga op de kruising rechtdoor, Molenaarses op. Volg de markering Schat van Dalfsen. Ga op de weg Gerner Es rechtsaf tot Instructie Eindpunt Uniek Dalfsen (1).

 • Eindpunt uniek Dalfsen (1).

  Ga vanaf de weg Gerner Es linksaf, de toegang tot Hotel / Restaurant De Barones. Eindpunt van de alternatieve route 9 km. We hopen dat u heeft genoten, en horen het graag!

 • Wandelkeuzepunt V56

 • 13

  De Leemcule & Ankum

  Huize De Leemcule

  De Leemcule, eeuwenlang in het bezit geweest van de familie Mulert. Voor Huize De Leemcule langs loopt de zichtlijn naar de Vechtdijk toe, waar een paar linden nog herinneren aan de tijd dat men hier bij mooi weer verpoosde. Bron: Verhalenpad Dalfsen.

  Statig landgoed, De Leemcule

  Historie Ankum

  Aan de Vossersteeg staan twee mooie huizen: Huize Ancum en Huize Hofwijk. Hofwijk was een vroeger havezate en kent een lange historie.De tuin en het landschap eromheen hebben in de loop der jaren verschillende veranderingen ondergaan. Klik op de link voor meer...

  Historie Ankum

  Hoe Uniek is Dalfsen?

  Het kasteel Rechteren te Dalfsen stond ooit bekend als roofridderkasteel. Een bekend rijmpje dat eens van een wapenspreuk was: 'Rhuten en roven is geen schand, dat doen de vorsten hier in 't land!'. Bron: kastelen vertellen hun verhaal/ A.I.J.M. Schellart, Theo de Vries, 1965-p.30 / 31.

 • Vossersteeg - De Barones

  Volg de Vossersteeg naar rechts tot op de stoep Bontekamp (foto). Sla linksaf. Steek bij de rotonde de weg over. Volg Haersolteweg tot KP V51. Ga rechtsaf langs het metalen toegangshek. Loop tot het eindpunt, Restaurant De Barones.

 • Wandelkeuzepunt V50

 • 14

  Zorgboerderij & winkeltje

  Zorgboerderij Lindehoeve

  Voor mensen met een beperking is het vinden van een baan niet altijd makkelijk. Om clienten voor te bereiden op een deelname aan de reguliere arbeidsmarkt, heeft Philadelphia Dalfsen een aantal dagbestedingen waar clienten leren werken. Zo ook bij de Zorgboerderij Lindehoeve.

  Aan de Koesteeg is zowel groen onderhoud, verzorging van dieren en wordt hout gekloofd voor de verkoop. Er is ook een winkeltje aanwezig. Van harte welkom om binnen te komen kijken naar wat er allemaal te beleven is. Openingstijden op het informatiebord voor de ingang.

  Natuurboerderij De Lindenhoeve
 • Wandelkeuzepunt V51

 • 15

  Landgoed Gerner en hotel

  Landgoed Gerner

  Huis Gerner werd circa 1600 gebouwd. En dat werd afgebroken in 1818. De fundamenten liggen nog onder de hal van de voormalige drukkerij Eshuis. Kijk dus, na het open van de prachtige statige deur, even goed om je heen in de hal. Toegang tot het Hotel & Restaurant De Barones.

  Openingstijden De Barones

  Hoe uniek is Dalfsen?

  Je bent nu aangekomen bij restaurant De Barones, de laatste POI van de route 'Hoe uniek is Dalfsen', een bijzondere en educatieve cultuurhistorische wandelroute-app van Landschap Overijssel. Kom nog even binnen om te vertellen wat jullie van de route vonden. Bekijk thuis de openingstijden.

 • Hotel/Restaurant De Barones

 • Grandcafé het Oude Station

  Gelegenheid voor koffie/thee, een maaltijd en toiletgebruik. Vanaf onze locatie starten deze wandelroute-apps van Landschap Overijssel: Uniek Dalfsen: op avontuur (1) en (2) en "Dalfsen-Ommen: unieke plekjes". Meer weten, welkom! Zo ook de fietsroute-app "Uniek Dalfsen: Vechtgezichten".

  Grandcafé Het Oude Station
 • Wandelkeuzepunt W10

 • 16

  Treinstation Dalfsen

  Historie 'Het Oude Station'

  De buitenzijde van Het Oude Station is nog steeds in originele staat en heeft de karakteristieke stationsuitstraling die je ook in Ommen, Mariënberg en Gramsbergen terug ziet. Het stationsgebouw in Dalfsen werd in 1902 voltooid. Over het ontwerp: Architect Eduard Cuypers koos voor een...

  ...functioneel gebouw met decoratieve elementen. De gevels werden uitgevoerd in rode baksteen met houtwerk in frisse kleuren: rood, wit en groen. De plaatsnaamaanduiding werd uitgevoerd in sectieltegels, een groot aantal tegels vormt tezamen een voorstelling. Het betreft hier de Jugendstil.

  Bouwstijl Amsterdamse School

  De Zwevende Kei

  Dalfsen kent, naast de in het oog springende bouwwerken in de dorpskern, ook dé blikvanger nabij station Dalfsen. Het kunstwerk 'De Zwevende Kei', een artistieke schepping van Bas Maters, die je ook kunt aanschouwen wanneer de trein tussen Zwolle / Emmen, station Dalfsen passeert.

  NS op de Emmerlijn - Dalfsen
 • Wandelkeuzepunt W11

 • 17

  Historie Vechtbrug & herberg

  Scheepvaart Dalfsen-Ommen

  Rond 1900 vervoerden de schippers hun vracht tussen Dalfsen en Ommen via de Vecht. Bij Ommen lag de Vecht eerder droog dan in Dalfsen, het water liep te snel weg naar Zwolle. Stuwen werden gebouwd om het water te beheersen en er werden meanders afgesneden.

  Geschiedenis De VII Deugden

  Brasserie de VII Deugden, op de hoek Prinsenstraat-Vechtdijk, is altijd al een gezellige pleisterplaats geweest. De benaming 'herberg' veranderde in 'hotel'. Eigenaresse van 'Hotel van Kuik', tante Margje Schoenmaker, was in die tijd een begrip in Dalfsen.

  De blauwe kamer boven was in die tijd gereserveerd voor leden van de familie Van Dedem die op dat moment niet terecht konden op Huize Den Berg of Den Aalhorst. Na weer een wisseling van eigenaars verdween de hotelfunctie, Henk Krol en zijn vrouw, gingen boven wonen.

  Vele jaren later zwaaiden Frieda Niens, Marco de Vries en Marc Koggel met hun partners de scepter tot november 2014. Toen splitste de zaak zich. Marc en Jolanda Koggel gingen naar het landgoed Gerner, hotel Haersolte en restaurant De Barones.

  Brasserie de Zeven Deugden Hotel / Restaurant De Barones

  Lopen & fietsen met een app

  Wie meerdere dagen in Dalfsen verblijft, kan ook middels andere wandel- en/of fietsroute App van Landschap Overijssel er op uit trekken (Download de app 'wandelen in Overijssel of klik op de link).

  APProutes Landschap Overijssel

  Klik voor een natuurwandeling in Dalfsen op 'Green Shoes'.

  Green Shoes

  Kies een stadswandeling bij de 'Historische Kring Dalfsen'.

  Historische Kring Dalfsen

  Een culinaire wandeling? Aanspreekpunt De Barones.

  Restaurant De Barones

  Belangstelling voor de gedichtenroute Schat van Dalfsen?

  Lees meer...
Colofon: Groep Vechtdal in samenwerking met Landschap Overijssel. Archieffoto's: Hist. Kring Dalfsen. Nagelopen door routevrijwilliger Leo Meesters

Over deze route

 • Wandelen

 • Toegankelijk voor mensen met een beperking

  Deze route is geschikt voor minder valide.

 • Bos

Deel deze pagina