Streekeigen biodiversiteit

Overijssel is rijk aan verschillende plant- en diersoorten. Elk oerlandschap heeft zijn kenmerkende soorten. Op deze pagina vind je alle informatie over streekeigen biodiversiteit in Overijssel.

Hermelijn - Mark Zekhuis

Planten en dieren op je erf

Welke planten en dieren zijn kenmerkend voor Overijssel? En welke soorten kun je verwelkomen in jouw tuin of op het erf? We hebben de meest kenmerkende plant- en diersoorten van Overijssel voor je op een rij gezet. In de beheerwijzer lees je waar de soorten voorkomen en wat je voor ze kunt doen. Zo werken we samen aan het streekeigen landschap van Overijssel.

Bekijk de planten en dieren van Overijssel

Wat jij kunt doen op je eigen plek, erf of tuin

Wil jij je inzetten voor biodiversiteit of cultuurhistorie op je eigen erf of in je tuin? Wij kunnen je er op verschillende manieren mee helpen. Hieronder vind je inspirerende voorbeelden, interessante projecten, advies en leuke tips.

Lees meer
Buurt bijendag : August Grouw

Aan de slag in jouw buurt

Wil jij je samen met je buurt inzetten voor jullie streekeigen leefomgeving? Wij kunnen je daar op verschillende manieren bij ondersteunen. Op deze pagina vind je alle info om samen met jouw buurt aan de slag te gaan!

Lees meer

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?