Verhalen uit het veld

Wij hebben mooi werk! En we maken veel mooie momenten mee. Onze verhalen delen we graag.

stripverhaal

Over het Twentse essenlandschap

Noordoost Twente is een gebied dat nog veel lijkt op het oude cultuurlandschap, met zijn unieke combinatie van glooiingen, stuwwallen en essen. Maar door de eeuwen heen is hier heel veel veranderd. In de strip worden vijf verschillende tijdsperioden in beeld gebracht. Niet alleen wordt veel landschappelijke informatie gegeven, er is ook aandacht besteed aan historische details.

Lees de strip hier
column

De Staat van ons Landschap

Column over de staat van ons landschap door Eibert Jongsma. "We krijgen steeds meer van hetzelfde. Ons landschap vervlakt en dat is zonde." Waarom? Lees de column van Eibert Jongsma over de staat van ons landschap! Deel 1 van een serie.

Lees verder

Op pad met onze herder Anita

In 2017 heeft onze herder Anita Wichers een jaar lang het wel en wee van onze schaapskudde met Veluwse heideschapen en de bordercollies op de Lemelerberg beschreven. Een prachtige inkijkje in dit bijzondere werk van schaapsherder.

Ga mee op pad

Onze buitendienst: 'Wij hebben altijd eer van ons werk.'

Goed natuurbeheer vraagt expertise. Landschap Overijssel heeft hiervoor een vakkundige buitendienst. Mannen die niet zomaar maaien, snoeien of zagen. Maar met beleid te werk gaan. Wij zochten ‘onze’ mannen op in het veld.

Neem een kijkje bij onze buitendienst

De achtertuin van...

We nemen een kijkje in de achtertuin van een echte liefhebber van het Overijsselse landschap, Wim van der Heide. De geschiedenis van zijn landgoed Den Woesten Heide gaat terug naar de vroegere Marke Varsen, waar op de woeste grond alleen een herder met zijn schapen kwam. In 1994 kwam hij in aanraking met Landschap Overijssel. “Samen met ook de bedrijfsverzorging realiseerden wij honderdvijftig aanplantprojecten."

Naar de achtertuin van Wim van der Heide