Verhalen uit het veld

Wij hebben mooi werk! En we maken veel mooie momenten mee. Onze verhalen delen we graag.

column

De staat van ons landschap deel 2

Column over de staat van ons landschap Door Eibert Jongsma: "Op 20 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten, een belangrijke overheid voor dit thema. Want decentralisatie heeft gemaakt dat de provincies sterke spelers zijn in de ruimtelijke ordening in Nederland. Dus pak je invloed en ga stemmen en neem kies voor ons waardevolle en kenmerkende landschap!"

Lees meer
Foto: Daniël Tuitert
invasieve exoten

Welkom wasbeer en wasbeerhond?

Ze ogen aandoenlijk door hun gemaskerde snoeten. En met hun dikke vachten lijken het echte knuffelberen. Maar zijn we wel zo blij met de komst van de wasbeer en de wasbeerhond?

Lees meer

De achtertuin van Judith Snepvangers

Op 1 januari 2019 verlaat Judith Snepvangers na ruim tien jaar onze organisatie om als regiomanager bij LTO Noord regio Oost aan de slag te gaan. Van natuur naar landbouw, een opmerkelijke stap?! Niet voor Judith. Als dochter van een boomkweker heeft zij geleerd dat er op een agrarisch bedrijf veel natuur kan zijn.

Lees meer
bio - bekend in overijssel

In gesprek met Tom Egbers

Tom Egbers staat bekend als een gentleman onder de sportpresentatoren, interviewers en journalisten. Zijn haar zit al 30 jaar in de war - in contrast met zijn piekfijne kleding - en hij is prettig in de omgang. Als zoon van een Nederlandse vader en een Engelse moeder zag hij het levenslicht in Almelo (1957). We ontmoeten elkaar op het gezellige terras van ‘Proeflokaal België’ in zijn geboorteplaats.

Lees meer
Foto: Mark Zekhuis

In actie voor de soorten in Overijssel!

In de wet Natuurbescherming zijn provincies verantwoordelijk geworden voor actieve soortenbescherming. De Provincie Overijssel heeft het verbeteren van de condities voor soorten dan ook als actiepunt benoemd in haar Natuurvisie. Met de beschikbaar gestelde subsidie heeft Landschap Overijssel, samen met particulieren, agrariërs en andere partners, al vele plant- en diersoorten kunnen helpen. Lees hier wat we al hebben gedaan voor specifieke soorten.

Lees meer
Das Wesepe met 3 jongen, foto Gerard Berendsen

Succesvolle herplaatsing in kunstburcht Lonnekerberg

Nadat hun moeder was doodgereden, werden drie jonge dasjes met zorg opgevangen en uitgezet in de kunstburcht op de Lonnekerberg. Eén keerde er terug om zelf moeder te worden. Nieuwsgierig naar de rol van diverse organisaties en vrijwilligers in dit enorme succes?

Lees het verhaal
column

De staat van ons landschap deel 1

Column over de staat van ons landschap door Eibert Jongsma. "We krijgen steeds meer van hetzelfde. Ons landschap vervlakt en dat is zonde." Waarom? Lees de column van Eibert Jongsma over de staat van ons landschap! Deel 1 van een serie.

Lees verder

Op pad met onze herder Anita

In 2017 heeft onze herder Anita Wichers een jaar lang het wel en wee van onze schaapskudde met Veluwse heideschapen en de bordercollies op de Lemelerberg beschreven. Een prachtige inkijkje in dit bijzondere werk van schaapsherder.

Ga mee op pad

Onze buitendienst: 'Wij hebben altijd eer van ons werk.'

Goed natuurbeheer vraagt expertise. Landschap Overijssel heeft hiervoor een vakkundige buitendienst. Mannen die niet zomaar maaien, snoeien of zagen. Maar met beleid te werk gaan. Wij zochten ‘onze’ mannen op in het veld.

Neem een kijkje bij onze buitendienst

De achtertuin van...

We nemen een kijkje in de achtertuin van een echte liefhebber van het Overijsselse landschap, Wim van der Heide. De geschiedenis van zijn landgoed Den Woesten Heide gaat terug naar de vroegere Marke Varsen, waar op de woeste grond alleen een herder met zijn schapen kwam. In 1994 kwam hij in aanraking met Landschap Overijssel. “Samen met ook de bedrijfsverzorging realiseerden wij honderdvijftig aanplantprojecten."

Naar de achtertuin van Wim van der Heide