Winterwandelingen

Leuke, korte winterwandelingen op een rij!

Winterlandschap, Annie Keizer

Ook dit jaar is er i.v.m. corona geen georganiseerde kerstwandeling. Natuurlijk kun je er wel zelf of in een klein gezelschap op uit trekken en het landschap van Overijssel ontdekken. We hebben een aantal leuke, korte routes voor je op een rij gezet. Veel plezier!

Locatie: Dal van de Mosbeek, bij Mander
Route 'Mander: langs watermolens & es': een mooie winterwandeling van 3 km langs watermolens en over de Twentse es. Bekijk de route via deze link, haal een print van de route bij informatiecentrum IJs en Es of downlaod de route via onze app 'wandelen in Overijssel'.

Locatie: Hof Espelo, bij Enschede
Route 'Winterwandeling Hof Espelo': ook bij bezoekerscentrum Hof Espelo start een korte winterwandeling van 3 km. Bekijk de route via deze link of maak een een download via onze routeapp. NB Bezoekerscentrum/Koetshuis Hof Espelo is de komende tijd gesloten, tot nader bericht.

Locatie: De Wheem, Balkbrug
Route 'Winterwandeling de Wheem' - leuke, korte winterwandeling van 3 km met als start- en eindpunt bezoekerscentrum De Wheem. Bekijk de route via deze link of download de route via onze app 'wandelen in Overijssel'. NB De Wheem is de komende tijd gesloten, tot nader bericht.

Locatie: Lemelerberg, bij Ommen
Route 'Lemelerberg: Topnatuur': mooie natuurroute op de zuidhelling van de Lemelerberg. 10 km langs stuifzand, heide en vergezichten (startpunt Zaal Dijk, Lemele). Bekijk de route via deze link of download de route via onze app 'wandelen in Overijssel'.

Toch liever een wat langere wandeling?
Dan zijn dit aanraders:

Twickel

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?