Week van het Landschap 2021

Laat je verrassen in de week van 16 t/m 31 oktober!

​Laat je verrassen en ontdek de natuur dichtbij huis!

In de week van 16 t/m 31 oktober vieren we in Overijssel de Week van het Landschap. Je vindt hier een overzicht van onze activiteiten deze week. Ga je liever zelf op pad? Download dan onze route-app "Wandelen in Overijssel"

De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur is. Even op de fiets stappen, uitwaaien op het strand of een nieuwe route ontdekken in het bos. De herfstvakantie is een mooie tijd om van de natuur en prachtige herfstkleuren te genieten. Ontdek nieuwe wandelroutes en ga op pad. De provinciale organisaties lanceren voor de Week van het Landschap nieuwe fiets- en wandelroutes en excursies. Geniet van de herfst en wat het landschap allemaal te bieden heeft! Tijdens de Week van het Landschap zijn er verschillende activiteiten in onze provincie. Een overzicht vind je hieronder:


Ontdek het landschap
Liever zelf op pad? Om wandelaars en fietsers te inspireren om er vaker op uit te gaan en eens een andere route te ontdekken heeft Landschap Overijssel de routeapp ‘wandelen in Overijssel’ ontwikkeld. Met hulp van een enthousiaste groep vrijwilligers zijn meer dan 100 mooie, leuke en/of (natuur)historisch interessante routes ontwikkeld en in de app gezet. Downloaden kan via Google of de App Store.

Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM
Bij de uitvoer van de excursie hanteren we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. We overschrijden de maximale groepsgrootte niet. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. www.landschapoverijssel.nl/activiteiten Zonder aanmelding kun je niet mee. Mocht je (of iemand uit het gezin) corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, wil je het dan laten weten? Ik kan dan je plaats beschikbaar stellen aan een ander. Doe dit uiterlijk 48 uur van te voren.

Ben je al donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie kijk hier.

Ook in andere provincies kun je er op uit in deze speciale week, zie www.weekvanhetlandschap.nl

week van het landschap 2021

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?