Bezoekerscentrum De Wheem

De Wheem herfst (Bennink fotografie)

Bezoekerscentrum De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is een prachtig begin- of eindpunt om te genieten van het landschap in het Reestdal. In deze monumentale boerderij, midden in het Reestdal, is van alles te beleven. De vrijwilligers van Landschap Overijssel geven je graag alle informatie over het gebied en behalve mooie exposities vind je er een leuke winkel en kun je er terecht voor een lekker kopje koffie met krentewegge. Kinderen kunnen zich vermaken in de dassenburcht of op het spannende Speelnatuurpad dat start achter De Wheem. Regelmatig worden bij De Wheem interessante activiteiten in het landschap georganiseerd voor jong en oud! Kijk onder het kopje Eropuit - activiteiten, voor het actuele programma.

 

Idyllisch Reestdal

Op de grens tussen Overijssel en Drenthe slingert de Reest door het landschap. Het dal waar de Reest door stroomt wordt het Reestdal genoemd. Een eeuwenoud en kleinschalig cultuurlandschap met bos, heide, hooilanden en oude boerderijen. Waar in Nederland vind je nog zo’n ongeschonden beekdal? Het spannende gevoel om elk moment wilde dieren te kunnen spotten mag je niet missen! Breng een bezoek aan het Reestdal en ervaar dit unieke gebied.

 

Download de brochure van Bezoekerscentrum De Wheem

Details


Openingstijden:
SEPTEMBER t/m APRIL
· iedere zondag
12.00-17.00 uur

MEI t/m JUNI
· iedere zaterdag
13.00-17.00 uur
· iedere zondag
12.00-17.00 uur

JULI & AUGUSTUS:
· dinsdag / woensdag / zaterdag:
13.00-17.00 uur
· zondag:
12.00-17.00 uur
Adresgegevens:
Oud Avereest 22
7707 PN BALKBRUG
Route (Google maps)
Speelnatuurpad De Wheem
DSC 8087
Achter het bezoekerscentrum begint het Speelnatuurpad (vrij toegankelijk) een leuke activiteit voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar.
Het Reestdal
DSC 8087
Het Reestdal is uniek in Nederland. Nergens vind je nog zo'n mooi meanderend riviertje in een prachtig cultuurhistorisch beekdal. Maar als we niks doen verdwijnt dit. Help nu mee om dit te behouden.