Nieuw leven ter herinnering

We kregen van een betrokken donateur van onze stichting - die graag anoniem wil blijven - een mooi verslag van een bezoek aan het Levensbos. In overleg met hem mogen we zijn verslag delen, waarvoor onze hartelijke dank.

“Met mijn beide zonen hebben we op vrijdag 31 augustus jl. de jonge aanplant in het Levensbos bezocht en het Levenslooppad gelopen. Tegen de achtergrond van het oudere bos gaf de jonge aanplant in het Levensbos een frisse indruk van nieuw leven. Wij hadden in 2013 er een Linde geplant ter nagedachtenis van mijn vrouw en moeder van beide zonen. Die boom paste naar onze ervaring het best bij haar: zacht, maar ook kwetsbaar bij veranderingen. De voor haar geplante Linde gaf daar ook blijk van: de boom liet zien dat ze het stoer had gehad de eerste jaren na de aanplant in het Levensbos. Daar tegenover een jonge eik, die we hadden geplant in 2015 ten afscheid aan ons verblijf als gezin in Overijssel na bijna 25 jaar. De jonge eik zag er krachtig en levenslustig uit en droeg na 2 jaar(!) al één vrucht. Heel bijzonder waren ook de tegels in het Levenslooppad, gemaakt en gelegd door de schooljeugd van Lemele. Ze nodigen uit tot herkenningen. En zo keerden we tevreden huiswaarts met dank aan Landschap Overijssel en haar medewerkers.”

Een speciale boom voor een speciaal moment

In het Levensbos kun je een boom planten om een mooi of verdrietig moment te gedenken of om een mooi gebaar te maken voor een groenere toekomst. Het is een plek om naar terug te keren en na te denken. Er zijn al veel bomen geplant, elk met een andere aanleiding; geboorte, een feestelijk moment of sterfte. Momenten, verdrietig of vreugdevol, die bij het leven horen. Dit maakt het Levensbos een plek vol waardevolle en dierbare herinneringen. Het Levensbos is voor iedereen toegankelijk. Dwars door het Levensbos loopt de Levensloop. Een wandelpad met beschilderde tegels.

Het Levensbos ligt in Park 1813 op de Lemelerberg. Park 1813 werd in 1913 aangelegd ter ere van het honderdjarig bestaan van de onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden. Onderdeel van het park zijn acht lanen, genoemd naar begunstigers van het park. Deze acht lanen komen samen bij een middelpunt en vormen zo een ster, daarom wordt het ook wel het ‘sterrenbos’ genoemd. Het Levensbos ligt in het midden van deze ster.

Lees meer over het levensbos

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?