De Wheem

Vanwege corona is de Wheem momenteel gesloten

Bezoekerscentrum De Wheem, Bennink fotografie
bezoekerscentrum
Geschikt voor kinderen Geschikt voor mindervaliden

Na de persconferentie op 13 oktober, hebben wij besloten onze maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus aan te scherpen. Dit heeft effect op ons vrijwilligerswerk, onze activiteiten, excursies en bezoekerscentra. Wij hebben daarom besloten onze bezoerscentra te sluiten tot dat het weer mogelijk is om veilig de deuren te openen. Wij voelen ons maatschappelijk verantwoordelijk om waar wij kunnen, bij dragen aan het voorkomen van het verspreiden van dit virus. Wij volgen de dagelijkse ontwikkelingen en passen daarop indien nodig ons beleid aan. Op onze website en via onze social media communiceren wij over verdere ontwikkelingen.

De Wheem is de maanden juli en augustus elke zondag geopend van 12.00 - 17.00 uur

Met het Reestdal als achtertuin is het heerlijk toeven in en rond De Wheem. Geniet van een lekker kopje koffie met authentieke Reestdalkoek, neem de kids mee naar het Bas de Das-pad of wandel één van de vele routes!

Bezoekerscentrum De Wheem is een prachtig begin- of eindpunt om te genieten van het landschap in het Reestdal. In deze monumentale boerderij, midden in het Reestdal, is van alles te beleven. De vrijwilligers van Landschap Overijssel geven je graag alle informatie over het gebied en behalve mooie exposities vind je er een leuke winkel en kun je er terecht voor een lekker kopje koffie met krentewegge of echte Reestdalkoek. Kinderen kunnen zich vermaken in de dassenburcht of op het spannende Speelnatuurpad dat start achter De Wheem. Regelmatig worden bij De Wheem interessante activiteiten in het landschap georganiseerd voor jong en oud!

Toeristisch Overstap Punt (TOP)
De Wheem is een TOP locatie, een vertrekpunt voor wandel- en fietsroutes door het Reestdal. Ook zijn hier meerdere wandelingen uitgezet door het wandelnetwerk Vechtdal. Meer informatie vind je hier.

En op veler verzoek... het recept van de Reestkoek. We vinden 'm zelf heerlijk, en andere mensen ook, gezien de vragen die we regelmatig krijgen :)

Bezoekerscentrum De Wheem, foto Bennink Fotografie

Op excursie door Het Reestdal, foto Erik de Graaf

Breng een bezoekje aan het Bas de Das pad! Foto Bennink Fotografie

Oogstdag De Wheem, foto Dook van Gils

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?