Bezoekerscentrum De Wheem

Bezoekerscentra komende tijd gesloten. Houd onze website in de gaten voor updates.

Bezoekerscentrum De Wheem, Bennink fotografie
bezoekerscentrum
Geschikt voor kinderen Geschikt voor mindervaliden

We willen onze vrijwilligers niet in lastige situaties brengen nu de corona besmettingen zo hoog zijn. Daarom hebben wij besloten dat de Wheem en koetshuis Hof Espelo de komende zondagen dicht blijven. Watermolen Frans en IJs & Es in Mander blijven wel onbemand open maar de winkel blijft hier dicht. Dit is tot nader bericht. Het lijkt ons voor nu de beste beslissing, dus blijf gezond en hopelijk tot snel!

De excursies die gepland staan gaan voor alsnog wel door, omdat deze in kleine groepen buiten plaatsvinden en afstand houden beter te realiseren is.

Met het Reestdal als achtertuin is het heerlijk toeven in en rond De Wheem. Geniet van een lekker kopje koffie met authentieke Reestdalkoek, neem de kids mee naar het Bas de Das-pad of wandel één van de vele routes!

Bezoekerscentrum De Wheem is een prachtig begin- of eindpunt om te genieten van het landschap in het Reestdal. In deze monumentale boerderij, midden in het Reestdal, is van alles te beleven. De vrijwilligers van Landschap Overijssel geven je graag alle informatie over het gebied en behalve mooie exposities vind je er een leuke winkel en kun je er terecht voor een lekker kopje koffie met krentewegge of echte Reestdalkoek. Kinderen kunnen zich vermaken in de dassenburcht of op het spannende Speelnatuurpad dat start achter De Wheem. Regelmatig worden bij De Wheem interessante activiteiten in het landschap georganiseerd voor jong en oud!

Toeristisch Overstap Punt (TOP)
De Wheem is een TOP locatie, een vertrekpunt voor wandel- en fietsroutes door het Reestdal. Ook zijn hier meerdere wandelingen uitgezet door het wandelnetwerk Vechtdal. Meer informatie vind je hier.

Tip: Reestkoek
Op veler verzoek... het recept van de Reestkoek. We vinden 'm zelf heerlijk, en andere mensen ook, gezien de vragen die we regelmatig krijgen :) Bekijk het recept hier.

Bezoekerscentrum De Wheem, foto Bennink Fotografie

Op excursie door Het Reestdal, foto Erik de Graaf

Breng een bezoekje aan het Bas de Das pad! Foto Bennink Fotografie

Oogstdag De Wheem, foto Dook van Gils

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?