Groene Winkel

Insectenhotel, foto Hans Hoppen

In onze bezoekerscentra vind je de Groene Winkel. Hier vind je veel houtproducten die zijn gemaakt door vrijwilligers. De houtproducten zijn niet het enige wat we verkopen in de bezoekerscentra. We verkopen nog talloze andere producten gerelateerd aan het landschap. Bijvoorbeeld loepjes waarmee je de kleine plantjes en diertjes goed kunt bewonderen, maar ook knuffels van allerlei dieren (leuk om kado te geven) en verschillende wandel - en fietskaarten van de omgeving. Kortom, veel leuks te koop, te zien en te beleven in en om de bezoekerscentra!

Foto - Nico Kloek

Verzameld hout

Tijdens het reguliere onderhoudswerk blijven er altijd vele takken liggen welke onze vrijwilligers verzamelen en in onze werkplaats om toveren tot prachtige natuurlijke houtproducten. Er worden dus geen bomen voor gekapt. Deze houtproducten worden vervolgens verkocht in onze drie bezoekerscentra in Overijssel. De opbrengst komt geheel ten goede aan het landschap in Overijssel!

Houtproducten

Van het verzamelde hout worden verschillende producten gemaakt. Bijvoorbeeld dit leuke vogelhuisje die je al voor € 9,95 in je bezit kunt hebben! Ook maken we kandelaars, insectenhotels, sleutelhangers, kapstokhaakjes, Boss-Kubb (spelletje), heksenbezems, wandelstokken, toverstokken en nog veel meer! Kom zelf een kijkje nemen in één van onze bezoekerscentra en steun het landschap in Overijssel.

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?