Speelnatuurpad van Bas de Das

Leuke en leerzame route voor het hele gezin! Ontdek wie er logeert in het insectenhotel en waarom de kikker van ondiep water houdt. Klim op speeltoren of nestel je in het mezennest..

Bekijk de Bas de Das-route hier!

Bij Bezoekerscentrum De Wheem in het Reestdal vind je het speelnatuurpad van Bas de Das: een leuk (vrij toegankelijk) speel-, ontdek- en belevingspad voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Door de poort te openen en het pad van Bas de Das te volgen, maak je kennis met verschillende huisjes en verstopplekken van de dieren in het Reestdal. De takkenril van de Egel, een insectenmuur, de libellen en kikkerpoel, klimmen in het huisje van de Specht en ervaar hoe het is om in een levensgrote Koolmezenkast te zitten! Aan het eind, op de speelplek, kun je naar hartenlust spelen, klimmen, klauteren, sjouwen, hutten bouwen; het mag en kan allemaal!

Het Speelnatuurpad bij Bezoekerscentrum De Wheem is mede mogelijk gemaakt door

  • Nationale Postcode Loterij
  • Europese Unie "Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland" Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is eindverantwoordelijk voor POP2 in Nederland
  • Project 'Idyllisch Reestdal'
  • Particuliere giften

Bekijk de Bas de Das-route hier!
Foto: Saskia van Tongeren
Foto: Edwin van der Kaap
Foto: Edwin van der Kaap
Foto: Erik Bennink

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?