Vrijwilligerswerk

Waar kunnen we je mee helpen?

Kinderteam paddenstoelen ontdekken
Kinderteam paddenstoelen ontdekken   Foto Cees Elzinga

Heb je vragen over groen vrijwilligerswerk? Ontdek of het antwoord op jouw vraag hieronder staat.

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Veelgestelde vragen

 • Op deze pagina vind je alle actuele vacatures voor vrijwilligerswerk bij Landschap Overijssel
  Liever in een zelfstandige groep aan de slag? Kijk dan even op GroenBezig voor het actuele aanbod.

 • Iedere groep die in zijn eigen omgeving natuur en landschap willen (helpen) beheren, kan bij Landschap Overijssel gereedschap lenen. Wij hebben meerdere gereedschapsdepots waar je gereedschap kan lenen. Bezoek hiervoor onze speciale pagina. Klik hier.

 • Als je als vrijwilliger mét een vrijwilligersovereenkomst met Landschap Overijssel in opdracht van ons aan de slag bent in onze terreinen ben je altijd verzekerd

  Als je als vrijwilliger actief bent bij een zelfstandige, lokale vrijwilligersgroep ben je automatisch meeverzekerd met de gemeentelijke vrijwilligersverzekering

 • Iedere vrijwilliger kan kiezen uit een breed palet aan cursussen, workshops en opleidingen. Meer informatie hierover vind je op de speciale opleiding en kennis pagina. Klik hier.

  Voor vrijwilligers van Landschap Overijssel zijn de cursussen die opgenomen zijn in het opleidingsprogramma van hun vrijwilligersprofiel kosteloos. Voor alle cursussen betaal je, net als andere groene vrijwilligers, het vrijwilligerstarief.

 • De Natuurwerkdag is een landelijke werkdag waarop iedereen kan kennismaken met vrijwilligerswerk bij een groep in de buurt. Deze dag is altijd op de eerste vrijdag en zaterdag van de maand november. Meer informatie vind je op de website natuurwerkdag.nl

 • Vrijwilligers werken over het algemeen in groepen die in hun eigen omgeving aan de slag gaan. Hoogstambrigades en sommige knotgroepen werken regelmatig bij particulieren op het erf of in de directe omgeving daarvan. Een zelfstandige groep bepaalt zijn eigen agenda. Wij kunnen dit niet voor je regelen, maar we kunnen het verzoek wel voorleggen aan de desbetreffende groep. Zij nemen dan met jou contact op. Stuur ons dan even een e-mail.

 • Landschap Overijssel heeft vrijwilligersfuncties waarin je veel kennis en kunde in kunt stoppen. Er zijn functies met meer verantwoordelijkheid, zoals "mentor" en "coördinator bezoekerscentrum", en functies met minder verantwoordelijkheid. Altijd proberen we met ons opleidingsprogramma aan te sluiten bij jouw ervaringen en wensen. En natuurlijk is er altijd wat nieuws te leren...

 • Er zijn veel mogelijkheden om met je bedrijf of vriendengroep aan de slag te gaan. Wij kunnen een mooie passende klus voor jullie verzinnen. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Neem hiervoor contact op met team vrijwilligerswerk.

 • Voor de wet is het niet interessant of de medewerkers wel of niet uitbetaald krijgen. Je bent als werkgever (en dus ook als coördinator van een werkgroep) verplicht om goed voor je werknemers te zorgen. Als je vrijwillig voor ons werkt ben je een medewerker van Landschap Overijssel. Het antwoord is dus ja. Meer informatie vind je op deze speciale pagina.

 • Misschien hebben wij wel leuk werk bij jou in de buurt. Neem dan even contact met ons op. Op Groenbezig, het platform voor groen vrijwilligerswerk in Overijssel, staan de meeste zelfstandige groepen vermeld. Ook hier kan je vrijwilligerswerk vinden. Je kunt ook de startdag voor vrijwilligers bezoeken van Landschap Overijssel. Op deze dag bespreken we graag persoonlijk alle mogelijkheden met je. Je kunt je hiervoor aanmelden via onze activiteitenpagina.

 • Vrijwilligerswerk is er voor iedereen. Bij veel vrijwilligersklussen zijn er activiteiten die zwaar zijn, en klussen die lichter zijn. Je kan dus altijd wat doen. Wil je weten wat jij kunt doen? Neem dan contact op met ons team vrijwilligerswerk. Dit kan per mail of telefoon.

 • Je kan aan de slag blijven zolang je zelf vindt dat je bekwaam en fit bent. Ken wel je eigen beperkingen en geef die door aan de coördinator van jouw groep en overleg wat jij kunt doen.

  Kinderen tot 12 jaar mogen meedoen, maar vallen onder de directe verantwoordelijkheid van de ouders of begeleiders. Kinderen werken alleen met handgereedschap.

 • Op onze contactpagina kan je het contactformulier invullen en een onderwerp kiezen. Klik op de link om direct naar het formulier te gaan.

Zit je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op

Contact