Overijssels Vechtdal

Vechtdal / Reestdal

Fietsen
33 km

Geniet van de schoonheid van het Vechtdal door deze prachtige fietsroute te fietsen. Tijdens de route komt u diverse soorten natuur tegen als bos, heide, uitgestrekte grasweide en het stromende water van de Vecht.

Toegankelijkheid

De fietsroute gaat over verharde fietspaden. Tijdens de route wordt de Vecht overgestoken, hierbij moet gebruik worden gemaakt van een fietspont.

Startpunt

De fietsroute begint bij Vakantiepark 't Rheezerwold aan de Larixweg 7 te Heemserveen, hier is voldoende parkeerruimte. Vanuit Hardenberg bereikt u het vakantiepark het makkelijkst over de Europaweg, daarna de weg te volgen via de Rheezerweg. Hierna slaat u rechtsaf de Oldemeijersweg in waarna u op het kruispunt rechts afslaat de Larixweg op. Bij de kruising slaat u linksaf en direct weer naar recht opnieuw de Larixweg op. U vervolgt de Larixweg nog 2 km tot het vakantiepark.

Highlights op deze route:

 • Rheezerwold

  Start en eindpunt bij vakantiepark Rheezerwold. Parkeergelegenheid aanwezig.

 • Instructie bij startpunt

  Vertrek bij Rheezerwold, fiets rechtsaf over de Kroondijk, deels zandpad. Vervolgens rechtsaf Heemserveldweg in, op kruising de Bosweg volgen. Doorrijden tot N34 (Ommerweg) en rechtsaf (ventweg) volgen tot Willemsdijk hier N34 oversteken.

 • Rechtsaf langs ventweg

  Rechtsaf langs ventweg tot aan de Willemsdijk. Hier N34 oversteken. In de nabije toekomst komt hier een tunnel.

 • Linksaf tot Bospaviljoen

  Linksaf tot aan horeca Bospaviljoen de Rheezerbelten.

 • Bospaviljoen De Rheezerbelten

  Pannenkoekenrestaurant, Rheezer Bistro, vergaderaccommodaties en hotellerie. Dit punt kan ook start- en eindpunt zijn voor deze wandeling. Er zijn leuke aanvullende activiteiten, zoals de speurtocht naar Knof de Pad. Vraag binnen meer informatie of eet hier een heerlijke pannenkoek, voor je je wandeling vervolgt.

  Website De Rheezerbelten
 • 1

  Gemengd bos, Rheezerbelten

  Van alles wat

  In dit bos vindt u zandverstuivingen en allerlei soorten bomen en planten. De verschillende soorten boomschors zijn hier goed te zien. De grove den kenmerkt zich door de bijzondere structuur van de boomschors, zie foto.

  Licht voor de bosbes

  Omdat de bomen in dit bos niet overal dicht op elkaar staan, valt er ook genoeg licht op de bodem voor planten als de bosbes.

 • 2

  Vlechtingen aan boerenschuren

  Vlechtingen in Rheeze

  In het dorpje Rheeze zie je nog veel oude boerenschuren van zwartgemaakt hout met delen vlechtwerk van riet. Veel van deze schuren zijn rijksmonument, juist vanwege deze bijzondere wanden.

 • 3

  Brinkdorp Rheeze

  Monumenten aan Rheezerbrink

  Rheeze bestaat al sinds de vroege middeleeuwen. Het heeft een karakteristiek en gaaf bewaard gebleven brink, waar omheen de boerderijen van het dorp zijn gegroepeerd. Eind 1992 is een deel van de kern van Rheeze aangewezen als beschermd dorpsgezicht. In Rheeze staan meerdere rijksmonumenten.

 • Voetveer over de Vecht

  Deze zelfbedienings voetveer gaat dagelijks van april t/m oktober. Zie ook: www.voetveren.nl

 • 4

  Uitzicht over Bergesch

  Uitzicht over Bergesch

  Een es (esch) is een kenmerkend landschapselement in het Vechtdal. Door het meanderen van de Vecht en de sterk wisselende waterstanden in de seizoenen tijdens de ijstijd werd bij elke buitenbocht tijdens hoog water zand op de oevers gespoeld, het ene moment links, dan even verder weer rechts.

  Glooiend landschap

  In de drogere perioden werden deze zandpartijen door de wind aan elkaar geblazen tot rivierduinen. Deze glooiende rivierduinen, die eeuwenlang door water en wind gevormd waren, lagen als een kralensnoer langs de beide oevers van de Vecht. Zij vormden als het ware natuurlijke dijken.

 • 5

  Landgoed Beerze

  Stuifduinen in het Beerzerveld

  Volop genieten kun je in het veelzijdige landgoed Beerze. Alleen de blik op het pittoreske dorpje Beerze met de prachtige authentieke boerderijen met vlechtwerk is al de moeite waard. Natuurterrein Beerze laat je genieten van verrassende doorkijkjes en prachtige stuifduinen.

 • 6

  Buurtschap Beerze

  Natuur en cultuur

  Natuurgebied Beerze is zeer divers in landschapstypen. Zo zijn er de cultuurgronden langs de Vecht bij het esdorp Beerze, het oorspronkelijke landgoed 'Beerze' bestaande uit een landhuis en landgoedbos en de mooie oude dennenbossen.

 • 7

  Verhalenpaal Junne

  Verhalen over Junne

  Door te trappen op het pedaal zijn verhalen over Junne te beluisteren. Over een voormalige boerderij met een authentieke bakoven en de naam 'Rottenklooster'....

 • Linksaf

  Linksaf Bosrandweg op.

 • Rechtsaf bij Rheezerveenseweg

  Rechtsaf Rheezerveenseweg op.

 • Rechtsaf bij Lariksweg

  Rechtsaf Lariksweg op richting het eindpunt.

 • Rheezerwold

Colofon: Landschap Overijssel en gecontroleerd door routevrijwilliger Ab Bent.
Deel deze pagina

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?