OpStap op de Lemelerberg

Lemelerberg

Lemelerberg, foto Ruud Ploeg
Excursie
Excursie In het bos

Op 25 juli en 22 augustus 2019 om 19.00 uur verzorgen we een OpStap excursies op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma, kun je een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied.

De wandeling start bij het Restaurant op de Lemelerberg, Kerkweg 32 in Lemele. De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan neem je op vertoon van uw pasje gratis deel.

Vlakbij Ommen ligt reservaat de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kun je genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer zie je in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat.

De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg krijg je van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna.

Aanmelden is niet nodig iedereen is van harte welkom op deze excursie.

De OpStap excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Nachtzwaluw, foto Mark Zekhuis

Over deze activiteit

OpStap op de Lemelerberg

Lemelerberg

 • 25 juli 2019, 19:00 - 22:00
  22 augustus 2019, 19:00 - 22:00

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • De Lemelerberg
  plan je route

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • In het bos

  In het bos