OpStap op de Lemelerberg

12 augustus 2021 - Lemelerberg

Lemelerberg, foto Ruud Ploeg
Excursie
Excursie In het bos

Deze zomer organiseren we weer een aantal OpStap excursies op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma, kun je een prachtige avondwandeling maken in dit bijzondere gebied.

Vlakbij Ommen ligt reservaat de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kun je genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer zie je in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat.

De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg krijg je van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna.

Aanmelden
Ga je mee met deze Opstapwandeling? Na aanmelding ontvangt u enkele dagen voorafgaand aan de excursie de excacte startlocatie en tijd. De wandeling is in de avond en duurt zo’n 2,5 uur. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel.

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Nachtzwaluw, foto Mark Zekhuis

Over deze activiteit

OpStap op de Lemelerberg

Lemelerberg

 • 15 juli 2021, 18:30 - 21:00
  29 juli 2021, 18:30 - 21:00
  12 augustus 2021, 18:30 - 21:00

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • De Lemelerberg
  plan je route

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • In het bos

  In het bos

Aanmelden

Aantal deelnemers

Deze activiteit gaat door bij 4 deelnemers. Er is plaats voor 10 deelnemers.

Persoonsgegevens

Betaling

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?