Wandelen wordt steeds populairder. Niet gek, want het is goed voor onze weerstand en voor ons humeur. De natuur wordt weer groener wordt en er komt bloesem en blad aan de boom. Het ideale moment om erop uit te gaan! We bieden je graag mooie routes aan via onze routeapp: 'Wandelen in Overijssel'.

App 'Wandelen in Overijssel'

Ken jij onze app al? Om wandelaars te inspireren om er vaker op uit te gaan en meer te ontdekken in het landschap, heeft Landschap Overijssel de routeapp ‘Wandelen in Overijssel’ ontwikkeld. Met hulp van een enthousiaste groep vrijwilligers zijn meer dan 150 mooie, leuke en (natuur)historisch interessante routes in de app gezet. De routes zijn niet alleen leuk om te lopen, je krijgt onderweg ook informatie. Bijvoorbeeld over welke vogelsoorten je ziet of hoe je een dassenburcht herkent.

70.000 route downloads per maand

Sinds de introductie van het routesysteem zo'n acht jaar geleden zijn onze routes meer dan 3 miljoen keer gedownload. De corona-periode gaf een flinke impuls aan het gebruik van de routeapp; steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat wandelen zowel goed is voor onze weerstand als voor ons humeur. En het aantal downloads per maand stijgt nog steeds; van zo’n 15.000 per maand in 2018 naar maar liefst 70.000 per maand in het 'corona-jaar' 2021.

Route-tips

Routes die het meest worden gedownload zijn het ‘Hilligenpad’, een vijfdaagse bezinningswandeling door Twente, de ‘Umfassungsweg’ over landgoed Twickel en de wandelroute in ons Natura 2000-gebied Aamsveen. Het best scorende ommetje in de routeapp is ‘Ommetje Kerspel Goor’.

Nieuwsgierig? Zoek op ‘Wandelen in Overijssel’ in de App Store of Google Play. Liever op de fiets? Download dan de app ‘Fietsen in Overijssel’.