Verhaal

Ambassadeur: Wim van der Linden

Wim bij zijn kippen
Wim bij zijn kippen  Foto Gonny Sleurink
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Wim van der Linden groeide op in Sint Jansklooster en keerde na jaren studeren en werken, als twintiger, terug naar zijn geboortegrond. Hij is inmiddels 82 jaar oud en zijn liefde voor Landgoed ten Kelre zit diep. Hij zet de natuur voorop.

Wim is erg geïnteresseerd in de natuur in de Kop van Overijssel, Wieden en Weerribben. Hij geeft er zelfs lezingen over. Hij weet veel over de historie van het landschap.

Liefde voor de natuur

"Ik gebruik al meer dan 20 jaar geen mest op de gronden van het landgoed, alleen dat van de eigen schapen en geiten." Het is zo'n 10 tot 15 hectare die Wim zelf in gebruik heeft, daarnaast verpacht hij een deel zijn de grond. "We gebruiken geen kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen. Ook de pachters mogen deze op de andere gronden niet gebruiken."

“Natuurbehoud is van cruciaal belang voor onze en de volgende generatie”
Wim van der Linden, ambassadeur

Hij ziet het als zijn taak om de natuur te versterken en te behouden op het landgoed. "Natuurbehoud is van cruciaal belang voor onze en de volgende generatie." En dan denkt hij ook aan zijn kinderen en kleinkinderen. "Mijn kleinkinderen hebben hier veel gespeeld, ik hoop dat ze een band voelen met deze plek en voortzetten wat mijn vrouw en ik begonnen zijn. "

Geiten, schapen en fruitbomen

"We hebben een kudde Gelderse heideschapen en een kudde landgeiten, diverse oude kippenrassen en oude rassen hoogstam fruitbomen." Ook zijn er bij Wim op het erf veel houtwallen te zien. "Deze hebben we hersteld, nadat ze met de ruilverkaveling verdwenen waren." Ook hebben Wim en zijn vrouw 20 jaar geleden een stukken bos en poelen aangelegd.

Landgoed ten Kelre is al generaties in bezit van de familie. "Hier liggen voor mij wortels en veel nostalgie."

Appels
Appels  Foto Gonny Sleurink
Geiten
Geiten  Foto Gonny Sleurink
Hekje erf

Een kijkje nemen bij Wim van der Linden

Kun jij wel wat inspiratie of advies gebruiken bij aanpassingen op jouw erf? Onze ambassadeurs ontvangen regelmatig nieuwsgierige bezoekers. Wim beantwoordt vragen over:

  • bloemenweides
  • agrarisch natuurbeheer
  • houtwallen
  • erfinrichting
  • oude rassen fruitbomen
  • omgeving Kop van Overijssel
  • De Wieden
  • historie Kop van Overijssel
Elke vierkante meter helpt!

Help jij mee om ons landschap te beschermen? Alleen samen kunnen we het verschil maken.

Steun ons