Excursie met lezing ‘Vleermuizen’ op Landgoed Smalenbroek

19 mei 2022 - Landgoed Smalenbroek

Vleermuis, Mark Zekhuis
Excursie
Het hele gezin Excursie In open landschap

Wist je dat vleermuizen echte luchtacrobaten zijn? Ga donderdagavond 19 mei mee met de excursie ‘Vleermuizen’ op Landgoed Smalenbroek. Na een korte en interessante lezing gaan we de natuur in. Samen met de gidsen van Landschap Overijssel ga je vleermuizen spotten. Ontdek hoe deze nachtdieren hun weg in het donker vinden en leer hun geluidjes herkennen. De excursie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. De avond is ook leuk voor kinderen, mits zij zich stil kunnen houden. Een spannende en leerzame excursie!

Vleermuizen spotten? De batdetectors en verrekijkers gaan mee tijdens deze avondexcursie. Je ontdekt ze ook door goed te luisteren. Vleermuizen zelf kunnen niet goed zien, horen doen ze des te beter. Iedere vleermuis maakt zijn eigen geluidje terwijl hij op jacht gaat naar insecten. Waarom maakt hij deze geluidjes? Waar leven deze dieren? En waarom hangen ze ondersteboven als ze in rust zijn? Je hoort het allemaal van de gids terwijl we op zoek gaan naar dit bijzondere nachtdiertje. Tip: neem een zaklantaarn mee.

Data
We organiseren de excursie op 19 mei 2022. De excursie start om 20:00 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Gratis deelnemen?
Word donateur! Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Kijk voor meer informatie op onze website. Klik hier

Aanmelden

Over deze activiteit

Excursie met lezing ‘Vleermuizen’ op Landgoed Smalenbroek

Landgoed Smalenbroek

 • 19 mei 2022, 20:00 - 22:00

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • Landgoed Smalenbroek
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • In open landschap

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?