Excursie

Ga mee 'OpStap' vogels kijken in het Reggedal

Meanders in de Regge, Landschap Overijssel
Meanders in de Regge  Foto Landschap Overijssel
Reggedal

Op woensdagochtend 13 december 2023 en 17 januari 2024 organiseren wij een ‘OpStap’ excursie Vogels kijken in het Reggedal. Onder leiding van een gids wandel je ongeveer twee uur door dit mooie, waterrijke gebied. Het genieten en herkennen van vogels staan centraal. Deze excursie is geschikt voor de beginnende vogelaar. Waar moet je naar luisteren en vooral in dit jaargetij kijken om vogels snel te herkennen. Naast de min of meer vaste groep jaarvogels die hier verblijven, hopen we ook enkele wintergasten te kunnen spotten. We denken hierbij aan bijvoorbeeld de verschillende soorten ganzen, de grote zaagbek, smient, wintertaling, dodaars, sijs, kramsvogel en koperwiek. Onze gids leert je er alles over. De groepsgrootte is beperkt dus meld je snel aan!

Reggedal/Koemaste/Kalvenaar
Dit gebied wordt doorkruist door de Regge die hier meandert en is een prachtige plek om te wandelen. Op dit moment komen er veel verschillende soorten planten en bomen voor. Het is een vogelrijk gebied met jaarrond ongeveer 100 verschillende soorten vogels, maar ook reeën, konijnen en hazen leven in dit gebied. Paarden en koeien lopen er vrij rond. Deze excursie gaat over verharde paden, waardoor het ook toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn. Het meenemen van een verrekijker is aanbevolen en ook het dragen van laarzen of waterdichte schoenen.

Praktische informatie:

  • De excursie gaat door bij minimaal 2 deelnemers.
  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie.
  • Je hoeft geen ticket te printen, de gidsen hebben een deelnemerslijst.
  • We wandelen ongeveer 5 km.
  • Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact met ons op:

Restitutiebeleid
Wanneer je wil afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.

Privacywetgeving
Tijdens deze activiteit worden mogelijk foto’s gemaakt in opdracht van Landschap Overijssel. Kijk op www.landschapoverijssel.nl/privacyverklaring voor meer informatie. Indien je hier bezwaar tegen hebt, neem dan contact op via communicatie@landschapoverijssel.nl of 0529 – 401731.

Heideblauwtje

Al vanaf € 2,- per maand steun je natuur & landschap!

Ben jij al donateur?
Elke vierkante meter helpt!

Help jij mee om ons landschap te beschermen? Alleen samen kunnen we het verschil maken.

Steun ons