Donderdag 6 juli is er een historische wandeling op landgoed Groot Brunink. Een bijzonder landgoed aan de zuidkant van Enschede. Met de natuurgidsen van Landschap Overijssel en IVN Enschede ga je op stap en vertellen ze je graag meer over de rijke geschiedenis, de typische Twentse kenmerken en de natuur van het landgoed. En heb je al gehoord van de put op erve Brunink? Verschillende verhalen doen de ronde. Ontdek het zelf tijdens de wandeling bij de put.

Groot Brunink
Van het begin, in 1341, staat het bekend als een Münsters borgleen te Nieborg. Je ziet nog restanten van gracht, hoesstee en Heerenwal. Het Landgoed is bijna 100 hectare en bestaat uit loof- en naaldbossen en houtwallen afgewisseld met weilanden en akkers. Er leven zo’n 58 verschillende soorten vogels, zoals de bosuil, patrijs en diverse soorten spechten. Ook leven er verschillende dieren, denk bijvoorbeeld aan de vos of Ree. Welke sporen laten deze dieren achter? Denk daarbij aan uitwerpselen, maar ook de geur. En wie weet komen we de Reeën onderweg ook nog tegen. Door het landgoed stroomt de Bruninksbeek van oost naar west. Een boeiende excursie, waar onze gidsen je meenemen en alles vertellen over de historie van Groot Brunink.

Wanneer?
We organiseren de excursie op 6 juli 2023. De excursie start om 19.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Praktische informatie over de excursie:

  • De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie (hulphond uitgezonderd).
  • De wandeling is ongeveer 5 kilometer.
  • Je hoeft geen ticket te printen, de gidsen hebben een deelnemerslijst.
  • Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact met ons op:

Het bezoekerscentrum Hof Espelo zoekt vrijwilligers om het team te versterken. We zijn vooral opzoek naar gastheren/gastvrouwen en gidsen. Belangstelling of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar bezoekerscentrum.hofespelo@landschapoverijssel.nl

Restitutiebeleid
Wanneer je wil afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.

Privacywetgeving
Tijdens deze activiteit worden mogelijk foto’s gemaakt in opdracht van Landschap Overijssel. Kijk op www.landschapoverijssel.nl/privacyverklaring voor meer informatie. Indien je hier bezwaar tegen hebt, neem dan contact op via communicatie@landschapoverijssel.nl of 0529 – 401731.