GAAT NIET DOOR! Stiltewandeling door het Reestdal

9 februari 2020 - Het Reestdal

Foto: Gonny Sleurink
Excursie
Het hele gezin Excursie Bij bezoekerscentrum De Wheem

Stiltewandeling door het Reestdal

VANWEGE DE VOORSPELDE STORM GAAT DE STILTEWANDELING NIET DOOR!

Stilte is een kostbaar iets, want waar is het nog echt stil om je heen? En wanneer nemen we de tijd om die stilte te horen? De natuurlijke leefomgeving van allerlei planten en dieren vormt voor ons vaak slechts een decor waar we ons onbewust doorheen bewegen. Veel van de stilte die het omringende landschap biedt en de rust die daar van uit gaat, gaat dan letterlijk aan ons voorbij. Iedereen die dit gevoel van rust wil ervaren, is welkom op 9 februari om 13.30 uur om samen met de gidsen van Landschap Overijssel mee te lopen.

De rust van het Reestdal

Tijdens deze zondagmiddag gaan we wandelen in stilte door het rustige Reestdal. Al wandelend wordt je hoofd "leeg" en wordt de rust van de omgeving een deel van jezelf. Je zintuigen gaan meer open staan, nemen subtielere prikkels waar. Ritselende bladeren onder je voeten, de geuren van het bos prikkelen je neus. De wind streelt langs je wangen en in het spiegelende water zie je de eindeloze hemel. Stilte is helend, geeft rust en ook nieuwe energie. Neem die stilte uit het Reestdal met je mee en geniet lang na.

Welkom bij De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is op zondag 9 februari geopend vanaf 12.00 uur. Onze vrijwilligers verwelkomen je graag in de gezellige Gelagkamer om te genieten van een lekkere kop koffie, thee of warme chocolademelk. En heb je de overheerlijke Reestdalkoek van onze vrijwilliger Willy Moes al eens geproefd? Mag je niet missen! De kids kunnen zich vermaken op de deel: spelen in de kinderhoek of de informatieve Dassenburcht bezoeken; het kan allemaal!

Praktische informatie

De wandeling start op 9 februari om 13.30 uur bij bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel te Oud Avereest (Balkbrug). De wandeling duurt ongeveer twee uur. De bijdrage is €5,- per persoon (kinderen €2,50). Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas evenals donateurs van de andere Landschappen. Opgave is niet nodig.

Over deze activiteit

GAAT NIET DOOR! Stiltewandeling door het Reestdal

Het Reestdal

 • 9 februari 2020, 13:30 - 15:00

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • De Wheem
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • Bij bezoekerscentrum De Wheem

  Deze activiteit start bij bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug