Zelf ervaren hoe bijzonder duisternis is? Ga dan mee met de wandeling ‘Stil & Donker’ tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 29 oktober. De wandeling gaat over landgoed Hof Espelo. Onze gidsen nemen je mee door het donkere bos. De wandeling begint om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf à twee uur. We lopen ongeveer 5 kilometer. Meld je aan en wandel mee!

Door zonder licht en in stilte te wandelen ervaar je het nachtelijke bos het beste. Je zintuigen wennen aan het donker. Je ziet veel meer dan je tevoren waarschijnlijk gedacht had en hoort en ruikt veel meer dan overdag. Ook je voeten leren al snel hoe ze hun weg kunnen vinden. Daarom loop je, voor zover dat veilig is, echt zonder zaklampen en wordt er maar weinig gepraat tijdens deze bijzondere wandeling. De wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met IVN.

Nacht van de Nacht
Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. In heel Nederland is het zaterdag 28 oktober Nacht van de Nacht. Overal worden speciale activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op deze manier willen natuurorganisaties zoals Landschap Overijssel en het IVN mensen laten ervaren genieten van de donkere nacht en aandacht vragen voor het belang van het behoud van het donker. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de negentiende keer georganiseerd.

Wanneer?
We organiseren de excursie op 29 oktober 2022. De excursie start om 20:00 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie.
  • De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Restitutiebeleid Landschap Overijssel
Wanneer je wil afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. Je ontvangt het bedrag - 26% boekingskosten terug. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.