Wandeling Herfst en Paddenstoelen

Dal van de Mosbeek

Vliegzwam, foto Bert-Jan Brinkman
Excursie
Het hele gezin Excursie In het bos Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

De herfst is aangebroken! Ga 2 oktober mee op stap met de gidsen van Landschap Overijssel in het Dal van de Mosbeek. Zij zijn echte kenners en laten je allerlei herfstverschijnselen zien tijdens de wandeling. Wat gebeurt er met de gevallen bladeren op de grond? Is het een goed notenjaar?

De natuur is in herfststemming. Langzaamaan verkleuren de bladeren, vallen eikels en hazelnoten en schieten de paddenstoelen de grond uit. Wat gebeurt er zoal in de natuur? En waarom eigenlijk? Wandel mee met de gids, onderweg vertelt hij meer over herfstperikelen. Ook speuren we naar paddenstoelen. Wat is een paddenstoel precies en waarom zie je ze vooral in het najaar? Je hoort het allemaal tijdens deze mooie herfstwandeling.

Data
We organiseren de excursie op 2 oktober 2021. De wandeling start om 14:00 uur en duurt ruim 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Kosten
De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee. Tip: trek stevige schoenen aan.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM
Bij de uitvoer van de excursie hanteren we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. We overschrijden de maximale groepsgrootte niet en bij aanvang noteren we je naam en telefoonnummer nogmaals. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Mocht je (of iemand uit het gezin) corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, wil je het dan laten weten? Ik kan dan je plaats beschikbaar stellen aan een ander. Doe dit uiterlijk 48 uur van te voren.

Over deze activiteit

Wandeling Herfst en Paddenstoelen

Dal van de Mosbeek

 • 2 oktober 2021, 14:00 - 16:00

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • Infocentrum IJs & Es Mander
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • In het bos

  In het bos

 • Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

  Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek, Bergweg 8 in Mander

Aanmelden

Aantal deelnemers

Deze activiteit gaat door bij 4 deelnemers. Er is plaats voor 9 deelnemers.

Persoonsgegevens

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?